Tajný Pelz: Trumpa odstavili, aby mohli vznikať lži o Rusku ako Vrbětice. Robia to úmyselne
18 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Skripaľ, Navaľny, Vrbětice a podobne. Akonáhle vymyslené príbehy bez dôkazov mediálne doznievajú, prídu ďalšie. Hovorí bývalý riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby ČR a bývalý veľvyslanec Petr Pelz.


"Donald Trump nemohol vyhrať voľby, aby vzniku vymyslených káuz, ako sú napríklad Vrbětice, nič nebránilo," uviedol Pelz pre ParlamentníListy.cz
Klamstvá Západu

Pelz sa domnieva, že prípad výbuchu vo Vrběticiach, tak, ako je dnes verejnosti prezentovaný médiami, má pôvod v zahraničí. Podľa neho zapadá presne do série fantastických nepravdivých tvrdení bez reálnych dôkazov amerických politických predstaviteľov a médií hlavného prúdu. A uvádza príklady klamstiev:

Saddámovi vojaci vyťahovali v Kuvajte nedonosených kojencov z inkubátorov (1991), Srbi páchali v Kosove genocídu (1999), Saddám mal zbrane hromadného ničenia (2003), Kaddáfi rozdával vojakom kondómy, aby mohli bezpečne znásilňovať (2011).

Čarnogurský: Protiruská propaganda na Západe, ale aj u nás, opúšťa hranice logiky
Právnik Ján Čarnogurský starší je aj predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti, a tak niet divu, že, na rozdiel od niektorých členov naše vlády, nevidí mnohé veci smerom k Rusko jednofarebne. Ba naopak, pozerá sa na ne racionálne a s nadhľadom... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Od ukrajinského Majdanu v 2014 je už cieľom výhradne Rusko a mali sa o ňom šíriť aj tieto klamstvá:

Rusi vojensky obsadili Krym a následne zostrelili malajzijské lietadlo letu MH17, mäsiar Asad vraždí plynom v Sýrii vlastných ľudí (nepriamo Ruská federácia), agenti ruskej GRU otrávili novičokom obchodníka so zbraňami z Vrbětic Gebreva (žije), otrávili Skripaľa tiež novičokom (žije), Trump je ruský agent, Rusi v 2016 pred voľbami hackli server amerických Demokratov, Rusi platia Talibancom za zabitých Američanov, otrávili Navaľneho novičokom (žije) atď...

Ide o tvrdenia nikdy nedokázané (napríklad let MH17), o prípady vyvrátené americkými orgánmi (Trump ako ruský agent) až po drzo hlúpe (odmeny Talibancom).
Zámer škodiť a Bellingcat ako nástroj

Pelz vyzýva, aby sme si všimli, že vždy, keď sa schyľuje k tomu, že by sa obvinenia verejne ukázali ako lož, príde nový vymyslený príbeh. Nikto nič nespochybňuje, nevysvetľuje, neospravedlňuje sa.

Politológ: Prečo Česko v predvečer výročia oslobodenia vyhostilo 18 Rusov? 18 je Hitlerov kryptogram
"Prečo práve 18 diplomatov? Číslo 18 mal byť drsný šifrovaný odkaz Rusku pred Dňom Víťazstva?" Pýta sa český politológ a odborník na svet rituálov a symbolov Zdeněk Zbořil. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


To, že sa jedná o neprerušený reťazec tendenčných tvrdení, má byť podľa Pelza nepriamym dôkazom, že ide o jasný úmysel škodiť Rusku. Pričom sa väčšinou ukáže, že vec odhalila "nezávislá skupina internetových vyšetrovateľov" Bellingcat, ktorá, zdá sa, vie toho viac ako všetky tajné služby sveta dokopy. (Bolo preukázané, že Bellingcat je propagandistickým nástrojom tajných služieb Západu)
Cudzí agent a západná propaganda

Bývalý šéf vojenských tajných hovorí, že pán prezident Václav Klaus vo svojom prehlásení k prípadu Vrbětice okrem iného píše, že verí, že keby v amerických voľbách znovu vyhral Trump, kauza Vrbětice by sa nestala. Pelz si dokonca myslí, že je to ešte horšie a Trump jednoducho nemohol vyhrať aj preto, aby mohli bez problémov vznikať kauzy podobné Vrběticiam.

Čuduje sa, že šéf Bezpečnostnej informačnej služby ČR (BIS) Koudelka chváli premiéra Babiša za jeho výpad voči Rusku. "Čo si mám myslieť ako občan štátu, ktorého riaditeľ tajnej služby obdrží vyznamenanie od riaditeľa tajnej služby iného štátu?" pýta sa v tejto súvislosti. Šéf BIS Koudelka totiž v roku 2019 dostal medailu od americkej CIA za zahraničnú spoluprácu.

Ak niekto spája údajných agentov ruskej GRU Miškina a Čepigu s výbuchom vo Vrběticiach, tak to nie je nič iné, ako nepodarená západná propaganda, myslí si Pelz.

Lavrov: Prezident Zeman prezentoval rozumný postoj ku kauze Vrbětice
26 | 04 | 2021 | editor01hd