Súd v Trenčíne bude rozhodovať o prepustení z väzby Moniky Jankovskej
18 | 05 | 2021 I tasr

Okresný súd v Trenčíne bude vo štvrtok (20. 5.) rozhodovať o žiadosti o prepustenie z väzby bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. TASR to potvrdil jej obhajca Peter Erdös. Ako dodal, OS Trenčín bude rozhodovať o 11.00 h.


Monika J. je v súčasnosti hospitalizovaná vo väzenskej nemocnici v Trenčíne na psychiatrickom oddelení.

O tom, že bude naďalej stíhaná väzobne rozhodol v polovici marca 2021 Krajský súd (KS) v Trnave. Odvolací súd zrušil napadnuté uznesenie OS v Trenčíne, ktorý ju v kauze prebratia baru Fatima na začiatku marca nezobral do väzby. Súd tým vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Následne koncom apríla sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhodol, že dôvody väzby u Moniky J. a bratislavského krajského exsudcu Richarda M. sa nemenia. Prokurátor ÚŠP, ktorý navrhoval zmenu dôvodov väzby, podal sťažnosť a o tej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR.

Monika J. je obvinená aj v kauzách Búrka a Víchrica. Vo väzbe je od marca minulého roka, keď NAKA zasahovala v rámci akcie Búrka 11. marca 2020. Zadržaných bolo vtedy 13 sudcov.

Bos Juraj Ondrejčák alias Piťo si odpyká 23-ročný trest (AKTUALIZOVANÉ)
Bos bratislavskej skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák alias Piťo si odpyká 23-ročný trest odňatia slobody za vraždu Ľuboslava Velka, objednávku vraždy Jána Takáča a ďalšie trestné činy. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | tasr