Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
18 | 05 | 2021 I Imrich Kovačič

Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje?


Ešte pred rokom sa téma zavedenia očkovacích pasov považovala za konšpiráciu. Dnes sa stáva skutočnosťou. Načo ale slúžia očkovacie pasy, ostáva naozaj záhadou. Ibažeby existovala veľmi jasná, ale pritom iba konšpiračná odpoveď.

Logika veci hovorí, že ten kto sa dá zaočkovať, mal by byť chránený proti nákaze. Ukazuje sa, že u viac ako 90% prípadov to môže fungovať. Očkovaním sa však vírus ako taký, v globálnom meradle neporazí, skôr zmutuje. Navyše očkovaný jedinec je aj naďalej potencionálnym roznášačom vírusu a ohrozuje tým najmä nezaočkovaných. Prečo majú mať teda očkovaní výhody?
Ide o biznis

Ak sa v ktorejkoľvek krajine zaočkuje dostatočné množstvo ľudí, nazvime to aj kritická masa, môžeme hovoriť, že takáto krajina je už významne chránená pre nákazou vírusu. Alebo aspoň mala by byť, podľa všetkých dostupných a medializovaných informácií. Načo je teda potrebné diskriminovať a rozdeľovať ľudí na zaočkovaných s výhodami, a nezaočkovaných s obmedzovaním ich základných práv a slobôd?

Adelu čaká druhá dávka vakcíny, ktorá medzičasom dostala stopku: Bolo jej treba robiť propagandu?
14 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Ten kto je zaočkovaný, mal by byť aj chránený pred nakazením a teda šírenie vírusu pre neho predstavuje iba minimálne riziko. Riziku sa však vystavuje ten, kto zaočkovaný nie je. Tomu totiž reálne hrozí, že sa nakazí a možno práve od zaočkovaného. Zaočkovaný sa síce nenakazí, ale nákazu šíriť môže aj naďalej. Prečo teda nechránime primárne ešte nezaočkovaných ľudí, ale dovolíme zaočkovaným ľuďom užívať výhody a riskovať, že budú šíriť nákazu, ktorou ohrozia zdravie ešte nezaočkovaných?
Obmedzovanie práv a slobôd ako marketing

Argumenty rôznych odborníkov hovoria, že práve podpora očkovania dokáže poraziť pandémiu. Nuž, dokáže výrazne zmierniť jej účinky, ale nedokáže ju poraziť. Lenže to je iba detail. Podstatné je, že úplne nelogicky sa zvýhodňujú zaočkovaní pred nezaočkovanými. Pritom nejde len o odmietačov očkovania. Existuje množstvo ľudí, ktorí nemôžu podstúpiť očkovanie z rôznych iných zdravotných dôvodov, alebo sa očkovať vôbec nemusia. Sú totiž zdraví!

Pfizer nevylučuje, že po dvoch dávkach bude potrebná aj tretia, ba i každoročné očkovanie!
Vo svete sa objavilo niekoľko nových mutácií koronavírusu. Zrejme aj preto spoločnosť Pfizer oznámila, že po zaočkovaní dvomi dávkami jej vakcíny bude potrebná aj tretia. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Každopádne rozhodnutie dať sa alebo nedať sa očkovať, musí aj naďalej ostať na slobodnej vôli každého z nás a neexistuje dôvod, prečo by mala byť jedna, alebo druhá skupina zvýhodňovaná. Existuje iba jediný dôvod pre ktorý je možné takto bezpredsedentne obmedzovať základné ľudské práva a slobody a tým je ohrozenie života tých, ktorí sa proti chorobe nevedia brániť. Teda nezaočkovaných.

Zaočkovaní sa tak môžu cítiť bezpečne, lebo majú vysoké percento pravdepodobnosti, že sa vírusom nenakazia. Naopak nezaočkovaní, takúto ochranu nemajú a preto sú už vo svojej podstate znevýhodnení voči zaočkovaným.

Je preto dôležité, aby každý, kto sa rozhodne dať zaočkovať, mohol aj zaočkovaný byť. Nie je však prípustné, aby bol následne ešte aj zvýhodňovaný (pozitívne diskriminovaný), ako nejaký reklamný pútač na očkovanie. Takto marketing nesmie fungovať a podpora očkovania nesmie zneužívať potencionálne riziko nákazy na potláčanie základných ľdských práv a slobôd.
Sloboda je jedinou cestou ako pandémiu zastaviť

Očkovací preukaz, zvýhodňujúci zaočkovaných jedincov je tak vo svojej podstate iba marketingom pre predajcov vakcín a veľmi chabým ospravedlnením vlád po celom svete v ich snahe kontrolovať ľudí. Zaočkovaní jedinci totiž predstavujú možno ešte väčšie riziko šírenia nákazy, ktorá môže čoskoro zmutovať, než tí nezaočkovaní.

Ani očkovaní nie sú chránení. Vakcína Pfizer má problém zdolať juhoafrický variant Covidu
Izraelskí vedci zistili, že juhoafrický variant koronavírusu má oproti vakcíne Pfizer-BioNTech navrch. Je oveľa odolnejší ako iné varianty, píše portál timesofisrael.com. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Ak budeme diskriminovať nezaočkovaných a protežovať zaočkovaných, môže dôjsť k úplne opačnému výsledku, než aký potrebujeme. Zaočkovaní jedinci v domnení, že nepredstavujú riziko šírenia nákazy, v dôsledku svojho zaočkovania a nebezpečného protežovania ich slobôd, môžu aj naďalej šíriť vírus po celej planéte a ten bude mutovať. Nezaočkovaní jedinci tak budú vystavení oveľa väčšiemu riziku ochorenia, než je tomu dosposiaľ.

Je preto neprípustné deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. Je to otázka ochrany zdravia každého jedného človeka, podľa svojho vlastného uváženia a samozrejme s dôrazom na jeho zdravotný stav. Ten by mal byť každému dostatočne známy, ak pravidelne navštevuje svojho lekára, ktorý mu vie zodpovedne vysvetliť, ako na tom je a ako by mal postupovať.

Zodpovední sa teda zaočkovať dajú, ak im to umožňuje ich zdravotný stav a dostupnosť vakcíny a nezaočkovaní sa musia chrániť pred nákazou ako sa len dá. Právo na zdravie nie je možné potláčať a vymeniť ho za povinnosť byť zdravý. Je to jednak proti logike, ako aj proti samotnej prírode.

Existuje totiž aj azda najrozšírenejšia vrstva ľudí, ktorí sa ani očkovať dať nemusia. Sú to ľudia, ktorí sa správajú zodpovedne, eticky, starajú sa o svoje vlastné zdravie, nie sú chorí, majú silnú imunitu a sú ochotní podstúpiť riziko nákazy s cieľom prekonať chorobu a získať si tak protilátky aj bez nutnosti očkovania. To je najprirodzenejšia cesta boja proti pandémii. Nie len a iba vakcinácia!

Lenže takíto jedinci nie sú v rámci predaja vakcín, v tom najmasovejšom možnom biznise ľudstava, aký tu kedy bol, vôbec vítaní. Znižujú totiž objem predaných vakcín a predstavujú opačné riziko. Nemusia vôbec ďalej šíriť vírus a dlhodobo sú proti nemu chránení svojou vlastnou imunitou. No a týchto sa teraz snažíme nejakými diskriminačnými covid pasmi potrestať. To nie sú asi tí správni ľudia pre naplnenie anonymných zámerov tvorcov fašistických covidových zelených pasov.

Aká je dôveryhodnosť štúdií farmafiriem o vakcínach a liekoch? Ide o tvrdý biznis! (Urs P. Gasche)
Komentár Ursa P. Gascheho (The Epoch Times) Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová