Kolíková preukázateľne klame - chce si snáď zachovať "mučenie" väzbou za každú cenu?
18 | 05 | 2021 I René Skalný

Ministerka Mária Kolíková obhajuje neľudské podmienky kolúznej väzby za každú cenu. Neštíti sa pri tom ani prvoplánovej lži. V piatok, priamo v pléne Národnej rady tvrdila, že v kolúznej väzbe je momentálne "len" 13 ľudí. V skutočnosti ich však je viac ako 130!


Ako informuje denník Pravda: "Kolíková sa k téme väzby vyjadrila aj v piatok v Národnej rade v rámci rozpravy o návrhu koaličnej poslankyne Sme rodina Petry Hajšelovej.

Hovorila o množstve zavádzajúcich informácií, ktoré sa o téme väzby šíria. Svojim kritikom Kolíková pravidelne vyčíta, že im nejde o tému ako takú, ale len o pomoc „našim ľuďom“, ktorí sú trestne stíhaní.

„Vypočula som si niečo priamo, niečo dodatočne, čo všetko odznelo v rámci rozpravy ku kolúznej väzbe. Také množstvo dezinformácií, neprávd, ktoré súvisia s väzbou, som ešte nepočula. A myslím si, že dôležité si povedať naozaj ako to je,“ pohoršovala sa ministerka v Národnej rade.

Ústavný súd sa postavil proti Kolíkovej inkvizícii: Bude "mučenie" väzbou zakázané?
Už dlhšie sa hovorí o tom, že štát zneužíva väzobné stíhanie na zastrašovanie, nátlak, či dokonca týranie záujmových osôb. Nebezpečná svojvôľa v podaní niektorých policajtov a prokurátorov sa však konečne ukazuje v plnej nahote! Ústavný súd... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | René Skalný

Argumentácia v štýle "Veď sú to smeráci..."

Pri vysvetlení, ako to vlastne je, Kolíková uviedla, že v kolúznej väzbe je v súčasnosti iba sedem ľudí a vymenovala práve troch s politickými väzbami.

Spomenula bývalú štátnu tajomníčku nominovanú Smerom Moniku Jankovskú, bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru, ktorý bol rovnako nominantom Smeru, a Vladimíra Pčolinského, ktorého zas do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby nominovalo hnutie Sme rodina.

Dag Daniš: Kolíková pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí"
Daniš pre konzervatívny portál Postoj komentuje situáciu okolo ministerky Kolíkovej. Z každej strany chránená Kolíková mu pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí". Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Aj cez mŕtvoly. Doslova

Na základe tohto počtu preto opäť spochybňovala úmysly svojich kritikov. "Tak sa pýtam, kvôli týmto siedmim osobám musíme dnes takýmto rýchlym spôsobom, lebo je to rýchly spôsob, ak ide o poslanecký návrh, riešiť takýto kľúčový inštitút kolúznej väzby?“ pýtala sa Kolíková v pléne.
Advokáti nesúhlasia

Ako ďalej upozorňuje pravda: "Aj viacerí advokáti však upozorňujú, že takýto údaj je nereálny, pretože len niektorí z nich majú v kolúznej väzbe aj troch či štyroch klientov. Podľa ministerstva spravodlivosti sa v kolúznej väzbe aktuálne nachádza 132 ľudí.

Peter Tóth: Kolíková je rovnaká punkerka ako Matovič. Má len o niečo menej hrubé spôsoby
"O motívoch Kollárovho záchvatu spravodlivosti a Kolíkovej právnom punku" - tak nazval svoju aktuálnu úvahu bývalý novinár a v súčasnosti nezávislý publicista Peter Tóth. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Minister(ka) má vždy pravdu

Ministerka svoje vyjadrenie za zavádzajúce nepovažuje. „To, čo pani ministerka viackrát verejne komunikovala, je, že len v kolúznej väzbe je aktuálne sedem obvinených, čo je korektný údaj.

Z posledných dát, ktoré máme k dispozícii, celkový počet obvinených vo výkone väzby ku dňu 14. mája 2021 je 1 487 osôb.

Z toho počtu je 132 obvinených, ktorí majú ako jeden z dôvodov kolúznu väzbu a z tohto počtu má sedem obvinených ako jediný dôvod kolúznu väzbu, t. j. bez spojitosti s iným dôvodom väzby,“ reagoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla pre denník Pravda.

Veľký prehľad (ne)spravodlivosti v ére Kolíkovej aj kovidovej
Ľuďom blízkym odvolávanej ministerke Kolíkovej sa v biznise so štátom až podozrivo darí. Jej brat Michal vraj zarobil na predražených dodávkach techniky takmer 1,5 milióna eur, pričom v rovnakej firme je údajne spoločníčkou Kolíkovej nevlastná... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný