Kamenický svoj výrok o Hitlerovi oľutoval, keď ho Remišová zvozila: "To som prehnal!"
17 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Máme tu začiatok ďalšej koaličnej krízy? Líderka Za ľudí Veronika Remišová v relácii RTVS Za 5 minút 12 uviedla, že radšej jej strana odíde z vlády, než aby prešiel návrh Sme rodina o zmene kolúznej väzby. Kvôli nej tlačia najmä na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. V tejto súvislosti dokonca poslanec NR SR za Smer-SD Ladislav Kamenický systém kolúznych väzieb porovnal k nacistickému režimu, píše eReport.


"U nás je systém, keď sa kolúzna väzba môže predlžovať až do 5 rokov. Keď sa dostal k moci Adolf Hilter, on mal skupinu prokurátorov, ktorí zatvárali ľudí do kolúznej väzby a predlžovali ju do nekonečna a tí ľudia sa už niekedy ani nenašli,“ uviedol Ladislav Kamenický v O 5 minút 12, kde bol hosťom spolu s Veronikou Remišovou. Následne si však uvedomil, že jeho výrok nebol úplne na mieste. „To som možno trošku prehnal, ale nemôže byť systém takto nastavený,“ dodal.

Remišová ostala z jeho porovnania v šoku. „Toto ste prehnali. To je neakceptovateľné. Prokurátorov prirovnávate k prokurátorom fašistického režimu,“ rozčuľovala sa s tým, že mnoho prokurátorov na špeciálnej i generálnej prokuratúre bolo dosadených na svoje pozície ešte za čias Ficovej vlády.

Ústavný súd sa postavil proti Kolíkovej inkvizícii: Bude "mučenie" väzbou zakázané?
Už dlhšie sa hovorí o tom, že štát zneužíva väzobné stíhanie na zastrašovanie, nátlak, či dokonca týranie záujmových osôb. Nebezpečná svojvôľa v podaní niektorých policajtov a prokurátorov sa však konečne ukazuje v plnej nahote! Ústavný súd... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | René Skalný