"Ďalšie zlyhanie vlády, ktorá iba komplikuje život Slovákom!" upozorňuje europoslanec Šimečka
17 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Všetky krajiny v našom okolí si už navzájom uznávajú potvrdenia o očkovaní. Len Slovensko nebolo doteraz schopné zabezpečiť jednotný certifikát ani vo vlastnej krajine! 


„Česká republika vydáva jednotný očkovací certifikát. Slovensko nič podobné nemá, a tak naši občania dostávajú chaotickú zmes desiatok rôznych potvrdení," sťažuje si na sociálnej sieti europoslanec Michal Šimečka. Podľa neho chýba anglický preklad, líši sa formát, aj rozsah údajov, na niektorých miestach dokonca odmietajú dať pečiatku a podpis.
Sme na chvoste

Žiaľ, aj preto Slovensko vypadlo z medzinárodnej dohody, podľa ktorej si Česko, Rakúsko, Nemecko, Poľsko a Maďarsko už od minulého víkendu vzájomne uznávajú potvrdenia. "Je to ďalšie zo zbytočných zlyhaní vlády, ktoré komplikuje život našim občanom pri cestách do zahraničia," dodáva Šimečka.

Za pravdu mu dáva aj exminister zdravotníctva Richard Raši. „My, čo sme boli na očkovaní, vidíte, že jeden má kartičku, druhý má papier A4, tretí má zase také a inaké potvrdenie. To je zase vec určitého chaosu, ktorá sa dotýka života každého z nás,“ píše o ponosoch Rašiho v Sobotných dialógoch portál eReport.sk.

Borža je mŕtvy! Známy bývalý boss košického podsvetia zomrel dnes v hospici
Bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský, prezývaný Borža, dnes zomrel. Výkon trestu mu na žiadosť ZVJS súd minulý týždeň prerušil a prepustil ho z výkonu trestu do hospicovej starostlivosti. Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Šimečka sa vraj ešte v apríli pýtal vicepremiérky Veroniky Remišovej, ako sa Slovensko pripravuje na zavedenie digitálnych zelených ceritifikátov. V nich majú mať občania Európskej únie zaznačené, či boli očkovaní, alebo prekonali COVID-19, prípadne boli testovaní.
Remišová mlčí

„Veronika Remišová ma ubezpečila, že na implementácii digitálnych preukazov štátne orgány pracujú, ale bližšie informácie nechce komunikovať, kým nebude všetko pripravené,“ hovorí europoslanec, ale veľkú dôveru v to nemá, keďže Slovensko si nedokáže vyrobiť ani jednotný certifikát o očkovaní v rámci našej krajiny.

„Prúser s certifikátmi o očkovaní je presným symbolom toho, ako riešilo dlhodobo ministerstvo zdravotníctva pandémiu. A ako mu skutočne záležalo na obyvateľoch Slovenska. Všetci určite dobre viete, ktorej dvojici môžete poďakovať za skvelú prípravu na očkovanie (od registrácie po “certifikáty”),“ neskrýva rozhorčenie matematik a vedec, ktorý sa dlhodobo zaoberá štatistikami a analýzami pandémie Richard Kollár.

Matovičov Veľký tresk neuspeje. Vládu rozbije, predčasné voľby budú
Všetko, čo chytí do ruky, pokazí. Jeho manažérske schopnosti sú nulové. Pritom ego ho núti prichádzať s extrémnymi riešeniami, ktoré verejnosti ukážu jeho genialitu, píše portál SME. Kazisvet s nulovými schopnosťami, ale egom génia. Kto je to? Igor... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová