Chmelár: Holokaust nedáva Izraelu právo páchať apartheid na Palestínčanoch! VIDEO
17 | 05 | 2021 I René Skalný

Publicista Eduard Chmelár vo svojom najnovšom videoblogu komentuje eskaláciu napätia na Blízkom východe. Chmelár bol tentoraz mimoriadne kritický k politike Izraela. Židovský štát otvorene označuje za agresora.


"Hanbím sa za všetkých, ktorí sa stavajú na stranu agresora, hanbím sa za všetkých, ktorí majú plné ústa ľudských práv, ale dnes mlčia, hanbím sa za všetkých, ktorí nevedia rozlíšiť, kde sa končí obrana a kde sa začína teror." Začína svoj komentár Chmelár.

Ako ďalej uvádza: "Nevýslovne desivá skúsenosť holokaustu nedáva Izraelu právo na beztrestnosť, naopak, je univerzálnym záväzkom, že niečo také, čo sa stalo im, sa už nesmie stať nikomu na Zemi. To, čo dnes pácha izraelský apartheid na palestínskych civilistoch, musí odsúdiť každý humánny mierumilovný človek."

Chmelár: Kto dnes najviac ohrozuje svetový mier? Fakty hovoria jasne. Nie je to Rusko, ale USA! (VIDEO)
Historik a politický analytik Eduard Chmelár sa rád postaví na obranu Ruska. Je odporcom mnohého prozápadného a najmä amerického. Pohľad na USA vyjadril nielen v statuse, ale aj vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Dodáva Chmelár s tým, že avizuje svoju účasť na protestnom zhromaždení. "Preto sa zajtra o 16.00 hod. na Námestí SNP v Bratislave zúčastním na demonštrácii za mier a spravodlivosť, ktorú organizuje zväz palestínskych študentov na Slovensku, a pozývam aj vás všetkých, aby ste prišli pokojným spôsobom vyjadriť svoj názor na to bezprecedentné násilie, ktoré sa v týchto dňoch odohráva na okupovaných územiach Palestíny.

A keďže naše mainstreamové médiá sú znormalizované ako za bývalého režimu, vysvetlenie k tomu, čo sa vlastne stalo a čo bolo spúšťačom aktuálneho konfliktu, nájdete v priloženom videu." Dodáva Chmelár.