Bývalá poradkyňa 40. amerického prezidenta požiadala Putina o ruské občianstvo
17 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Bývalá zamestnankyňa amerického ministerstva zahraničia a bývalá poradkyňa 40. amerického prezidenta Ronalda Reagana Suzanne Massie požiadala prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina o udelenie ruského občianstva.


„Ak prezident Vladimír Vladimírovič nájde príležitosť dať mi ruské občianstvo, bude to pre mňa česť," povedala. Suzanne Massie, sa mnoho rokov venovala zbližovaniu národov Ameriky a Ruska a chcela by pokračovať v tejto práci. „Viem, čo o mne budú hovoriť, že som, traitor, zradca a že som človek, ktorý je proti Amerike,“ priznala sa Massie.
Žena, ktorá ukončila studenú vojnu

Suzanne Massie sa narodila v New Yorku v roku 1931. Vyštudovala Vassar College, študovala tiež na Sorbonne a na Inštitúte politických štúdií v Paríži. V rokoch 1984 až 1988 bola Reaganovou poradkyňou pre ZSSR.

Podľa nej sa s ňou americký prezident stretol najmenej 17-krát, často v súkromí, a podrobne sa informoval o ruskej kultúre. Niektorí historici ju nazývajú „ženou, ktorá ukončila studenú vojnu“. Od nej sa 40. americký prezident dozvedel ruské príslovie „Dôveruj, ale preveruj“, ktoré sa stalo súčasťou americkej diplomacie.

Vladimir Putin a jeho silný prejav v Deň víťazstva: Rozdrvili sme ich (VIDEO)
Celý príhovor prezidenta Ruskej federácie počas vojenskej prehliadky v Deň víťazstva, 9. mája. Vladimir Putin to povedal jasne: Rozdrvili sme ich. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Búra mýty o Rusku

Suzanne Massie je americká spisovateľka a autorka mnohých kníh o ruskej kultúre, ktorá už niekoľko desaťročí hovorí svojim krajanom o tej strane Ruska, ktorú im neukazujú v televízii. Napísala niekoľko kníh o Rusku, napríklad „Krajina ohnivého vtáka. Krása bývalého Ruska“(angl. Land of the Firebird – The Beauty of Old Russia 1980) ktorá sa stala povinným čítaním miestnych znalcov ruskej kultúry a Pavlovsk: Život ruského paláca (1990).

„Na získanie ruského občianstva musí bývalá zamestnankyňa ministerstva zahraničia a bývalá poradkyňa prezidenta USA Ronalda Reagana podstúpiť procedúry ustanovené zákonom,“ zdôraznil tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.

Ruský jazdec F1 pokľakol. Ale nie pre Black Lives Matter. Putin môže byť hrdý
Ruský pilot Fomuly 1 zo stajne Haas F1 Team, jazdiaci s mladým Schumacherom, vyvolal vlnu reakcií svojim pokľaknutím pred Veľkou cenou Španielska. Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Peter Sulek