V kontraste so slovenským eurohujerstvom hovorí Rakúsko utečencom "NIE"
16 | 05 | 2021 I

Od minulého víkendu dorazilo na taliansky ostrov Lampedusa cez Stredozemné more viac ako 2 000 utečencov alebo migrantov. Viedeň odkazuje Európskej únii - Rakúsko oprávnene odmieta prijímať migrantov z Lampedusy.


"Európsky komisár pre vnútro Johansson hovorí z Bruselu o tom, že by mali migranti byť umiestnení v rôznych krajinách EÚ. Rakúsky minister zahraničia Nehammer to okamžite odmietol." Pripomína aj susedom v Európe český web prvnizpravy.cz.
Prijatie migrantov nie je riešením, ale súčasťou problému

Hovorca sekcie zahraničnej politiky parlamentnej skupiny AfD v nemeckom Spolkovom sneme Armin-Paul Hampel k tomu uviedol:

"Rakúsky minister vnútra má pravdu s jasným vyhlásením, že rozdeľovanie nie je riešením, ale súčasťou problému. V Bruseli musia vidieť, že nepomáha pokračujúca diskusia o distribúcii týchto ľudí z Talianska do iných krajín EÚ, samozrejme, vrátane Nemecka. Naopak, slúži to ako stimul pre prevádzačov a migrantov, aby sa dostali do Európy."
Mimovládky sú mimoriadne "príčinlivé"

"Často k tomu prichádza pomocou takzvaných námorných záchranárov, t. j. mimovládnych organizácií. Sú financované z verejných zdrojov a niekedy sú infiltrované ľavicovými extrémistami. Nemecký minister zahraničia, ktorý tomu nerozumie, nie je na mieste a neplní si oficiálne povinnosti. V nemeckom a európskom záujme je skutočne dôležitá účinná ochrana vonkajších hraníc EÚ a efektívnejšia repatriácia ľudí späť domov bez imigračného práva." Tvrdí Hampel.
Nemci sa obávajú volieb, preto sú nerozhodní

"Nemecký minister zahraničia radšej cestuje do Ríma, snáď kvôli zlým výsledkom prieskumu jeho SPD, aby získal úplne posledné pomazanie od Svätého otca. Obyčajnému občanovi v Nemecku opäť zostáva len závidieť Rakúsku jeho pozíciu," píšu prvnizpravy.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Sulík odmieta prijímať utečencov na základe povinných kvót. (OPRAVA)
OPRAVA: 17.5.2021 (10:35) Blíži sa leto a s ním zrejme príde aj nová migračná vlna. Drvivá väčšina našich politikov odmieta návrhy Bruselu na prerozdelenie utečencov. Richard Sulík by však nejakých predsa len prijal. A to nie je všetko. taktiež... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik