To je neuveriteľné! Až osem percent Američanov si myslí, že by premohli leva alebo medveďa grizly
16 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Väčšina Američanov v prieskume uviedla, že by mohla zvíťaziť v zápase s potkanom, mačkou alebo husou. Je však neuveriteľné, že až osem percent Američanov si myslí, že by dokázalo poraziť aj leva a medveďa grizly, informuje portál RT.


Výsledky pochádzajú z prieskumu spoločnosti YouGov. Prieskumu sa zúčastnilo 1 224 dospelých Američanov. Prieskumná agentúra sa respondentov pýtala, či by dokázali v boji poraziť určité zvieratá pri neozbrojenom strete.

Potkany, mačky a husi boli pre Američanov najmenej ohrozujúce. Z opýtaných si 72, 69 a 61 percent myslelo, že by v súboji s nimi zvíťazilo. Stredne veľké psy sa umiestnili na štvrtom mieste (49 percent ľudí si bolo istých víťazstvom).

Američania si neboli istí porážkou orlov (30 %), veľkých psov (23 %), šimpanzov (17 %) a kráľovských kobier (15 %). Ešte viac pochybovali pri klokanoch (14 %), vlkoch (12 %) a krokodíloch (9 %). Zvieratá, pri ktorých si boli Američania najmenej istí víťazstvom, boli gorily, slony a levy (všetky 8 %) a medvede grizly (6%).



Určitú rolu vo výsledkoch prieskumu zohralo aj pohlavie, muži si väčšinou boli oveľa istejší víťazstvom v prípade všetkých zvierat.

Väčšina (60 %) mužov si myslela, že by mohla poraziť stredne veľkého psa, väčšina (61 %) žien by to nezvládla.

Záhadný objekt z najnovšie odhalených záberov je predmetom vyšetrovania, tvrdí Pentagón
Čerstvo uniknuté zábery záhadného objektu, ktorý preletel nad kalifornským pobrežím, sú autentické, uviedla americká armáda. Záhadný objekt je predmetom vyšetrovania, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Lukáš Leca