Na Ukrajine môžu hovoriť o pomeroch, moci a korupcii iba tí, ktorí nemajú čo stratiť (VIDEO odvážnej disidentky)
16 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Ukrajina je kolóniou, krmivom pre Bidenovcov. Mnoho ľudí sa snaží hovoriť o medzinárodnej korupcii. Aj o korupcii na Ukrajine. Avšak každý, kto sa to odváži povedať verejne, je vystavený tlaku a represiám zo strany zahraničných štruktúr a štátov. A tiež zo strany ukrajinských orgánov.


"Takto pôsobí v akejkoľvek kolónii gubernátorská moc. Iba odvážni môžu hovoriť. Pravda s otvorenou tvárou! Iba tí, ktorí sa nemajú čoho báť a čo stratiť! Hovorím pravdu s otvorenou tvárou. Nechcem, aby sa Ukrajina zmenila na kolóniu A som pripravená bojovať za nezávislosť, zvrchovanosť a úspech svojej vlasti - Ukrajiny! " Hovorí (podľa portálu prvnizpravy.cz) Nadežda Savčenková, väzeň svedomia, ukrajinského režimu a bývalá poslankyňa Najvyššej rady Ukrajiny.

Podľa tempa rastu vojenských výdavkov je majstrom sveta Ukrajina (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond ruskej kultúry) Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Zuzana Perželová

Náš sused odmieta byť kolóniou

"Šokujúce fakty a skutočné dôkazy o nadvláde nad Ukrajinou zo strany amerického prezidenta Joe Bidena. Tento senzačný investigatívny film odhaľuje skorumpované schémy okrádania ukrajinského ľudu rodinou Bidenovcov. Poskytuje skenovanie účtov a dokumentov potvrdzujúcich, že klan Bidenovcov premenil Ukrajinu na ich osobný válov a Ukrajincov na ich otrokov." Znie anotácia k nasledujúcemu videu.


Neopovažuj sa!

"Zakaždým, keď sa snažím hovoriť o medzinárodnej korupcii, o vonkajšom vplyve na Ukrajinu ako štát, počujem stále rovnakú frázu: ´Neopovažuj sa!´ To poškodí naše vzťahy so západnými partnermi. Avšak pozrime sa, či sú ešte naši partneri alebo už nepriatelia, ktorí drancujú našu krajinu." Hovorí Šavčenková.

Medzi hlavné postavy dokumentu patria Biden otec a syn, Petro Porošenko, Nikolai Zlochevskij, bývalý generálny prokurátor Ukrajiny Viktor Šokin a ďalšie významné osoby.

Film je preložený scénami z legendárnych obrazov Svadba v Malinovke, Baron Prášil a kultového komiksu Medvedík Pú.

Autori nazývajú Bidena "bielym pánom", Ukrajinu "kolóniou" a syn amerického prezidenta je zobrazovaný ako úplne závislý do alkoholu a drog. Za ukrajinskej peniaze si kupuje ženy z najnižších spoločenských vrstiev.
Niečo sa musí stať

"Korupcia, miliardy ukradnutých peňazí, nafúknuté ceny za bývanie a komunálne služby, vydrancované nerastné bohatstvo a celková beznádej sú v obraze refrénom. Záver: Všetko je zlé a musíte niečo urobiť.

Savčenková bola uväznená. Teraz sú zjavne pred ňou otvorené tiež americké väznice. Alebo prinajmenšom notoricky známe sankcie." Píšu prvnizpravy.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Ukrajina: Najskôr vytunelujeme a potom za drobné odkúpime (Vladimír Pojmanov)
Komentár Vladimíra Pojmanova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Iveta Machová