Heger oslávil víťazstvo nad SARS-CoV-2 príhovorom v RTVS. Rečnil ako komunistický papaláš
16 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Premiér Eduard Heger si včera uzurpoval čas v RTVS. Príhovorom oslávil víťazstvo nad SARS-CoV-2. Hlavný denník prináša komentovaný prepis výrokov predsedu vlády. Plnené znenie Hegerovho prejavu uverejnila TASR.
Premiér nechápe, že ľudia poslúchali, lebo boli vydieraní

Heger: Vážení občania, dnes sa môžem pred vás postaviť a s radosťou hovoriť o zrušení núdzového stavu, lebo ste sa k boju s pandémiou neotočili chrbtom. Dosiahli sme to vďaka úsiliu každého jedného z nás.

Komentár HD: Absolútna väčšina triezvo uvažujúcich ľudí sa nezapájala do nezmyselných aktivít vlády. A ak sa aj ľudia zapojili, robili to len preto, lebo k tomu boli donútení Matovičovým vydieraním.

Heger: Drvivá väčšina z vás prijala rúška a respirátory, obmedzila sociálny kontakt a trpezlivo znášala všetky nevyhnutné obmedzenia. Tie musel štát prijať v záujme ochrany vášho zdravia.

Mesík: Otcovia špajdlovania spreneverili pol miliardy eur! Kvôli testovaniu máme najviac mŕtvych!
Bývalý expert Svetovej banky a vyštudovaný lekár Juraj Mesík je tvrdým kritikom súčasnej vlády. Najmä čo sa týka takzvaných protipandemických opatrení. Mesík vyzýva orgány činné v trestnom konaní, aby začali vyšetrovať strojcov celoplošného... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | René Skalný


Komentár HD: Platí, že ľudia prijali nezmyselné opatrenia zväčša preto, lebo ich vláda vydierala. Celoplošné testovanie bolo obyvateľstvu nanútené pod hrozbou, že príde o prácu. Nosili rúška ešte aj v exteriéroch, lebo nemali chuť na konflikty s bláznami a žalobabami.
Keď je debakel vydávaný za víťazstvo

Heger:V mene vlády Slovenskej republiky sa vám chcem poďakovať za skvelú spoluprácu v boji s pandémiou. Zrušenie núdzového stavu je naše spoločné víťazstvo. Nie je výsledkom posledných dní, ale je výsledkom nahromadeného úsilia, ktoré sme každý z nás vynaložili s cieľom získať väčšiu slobodu a voľnosť.

Komentár HD: Po prvé, nemohol by niekto negramotnému premiérovi vysvetliť, že sa nebojuje s, ale proti pandémii? Asi by sme chceli od vlády plagiátorov priveľa, keby sme očakávali ovládanie materinského jazyka na primeranej úrovni.

Belousovová: Rusofóbia zabíja! Baťová s Čaputovou by mali kvety odniesť na hroby ľudí, ktorí mohli žiť
"Rusofóbia je nebezpečná. Rusofóbia zabíja!" Tvrdí Anna Belousovová. Upozorňuje, že na Slovensku má už stovky obetí. Dôvodom sú obštrukcie pri uvádzaní vakcíny Sputnik. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | René Skalný


Po druhé, ako môže niekto nazvať víťazstvom nad pandémiou debakel v podobe tisícov zbytočne mŕtvych, ktorí sa nakazili počas hromadného špárania sa v nosoch?

Po tretie, keby vláda nerobila vôbec nič alebo pokračovala v tom, čo začal ešte Pellegrini, mali by sme menej mŕtvych. A menej ekonomických, sociálnych a psychologických škôd.
Heger v panteóne boľševikov

Heger:Pandémia sa zapísala do dejín, ale aj do života každého z nás. Ukázala nám, že aj napriek jej veľkej sile, máme možnosť nad ňou vyhrať.

Komentár HD: Pamätáte si na to, prečo nikto nepočúval prejavy komunistických papalášov? Okrem iného aj preto, lebo boli plné stupídnych fráz. Gratulujeme, Heger sa zaradil do toho istého radu. Pandémia by nikdy nemala takú silu, keby okolo nej Matovič a jeho miništranti nerobili hystériu, žiada sa dodať.
Negramotné reči negramotného premiéra

Heger:Aj vďaka pandémii som si opäť pripomenul, že súdržnosť, solidarita, ochota pomôcť, ale aj svedomitosť či ohľaduplnosť sú hodnoty, ktorým sa oplatí venovať našu pozornosť. Stavajme prosím na nich aj do budúcnosti.

Komentár HD: Ako je možné, že nikto nevysvetlil negramotnému Hegerovi, že medzi dvoma slovesami stavajme a prosím musí byť čiarka? V tomto prípade dokonca aj za prosím, ale to by sme od plagiátorov zase chceli priveľa.

Rada Európy varuje: "Zneužívanie pandemických obmedzení ohrozuje slobodu v celej Európe!"
Rada Európy varuje pred ohrozením individuálnych slobôd, ľudských práv a štátoprávnosti na celom európskom kontinent, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Koaličnou krízou uprostred nárastu mŕtvych nám vláda naozaj predviedla kus solidarity a súdržnosti. Ponechaním napospas celých sektorov ekonomiky a odkázaných rodín nám zase jedna aj druhá Matovičova vláda ukázali neobyčajnú ochotu pomôcť. Naozaj dojímavé.
Vraj prebudovali štát...

Heger:Vážení občania, zápas s vírusom je nielen pre nás, ale aj pre vlády na celom svete nová skúsenosť. Učíme sa bojovať za pochodu. V krátkom čase sme museli prebudovať veľa vecí v štáte. Netajím sa, že sme pritom urobili aj chyby. Dnes však vieme oveľa viac nielen o samotnom víruse, ale aj o tom, čo treba urobiť, aby sme zvíťazili.

Komentár HD: Pre celý svet je predovšetkým novou skúsenosťou, že jeden vírus, ktorého smrtnosť nie je vyššia ako bežnej chrípky, dokáže paralyzovať celú planétu. A to aj v dôsledku mediálnej hystérie a nekompetentnosti mnohých vlád, medzi ktorými Matovičova/Hegerova šliape na čele peletónu.

Mimochodom, pán premiér, v štáte ste nič neprebudovali. Vy ste ho zdevastovali na všetkých úrovniach. Ekonomikou počnúc, sociálnym systémom pokračujúc, spravodlivosťou a ľudskými právami končiac.
Festival tuposti pokračuje

Heger:Keď si môžem pomôcť športovým jazykom, situácia dnes vyzerá tak, že sme sa dostali do vedenia. Vírus máme pod kontrolou, je na ústupe. Niekoľkomesačné obmedzenie sociálnych kontaktov, nosenie rúšok, zvýšená hygiena a, samozrejme, masívne očkovanie prinášajú vytúžené výsledky.

Judita Laššáková: Režim Igora Matoviča má lokaja v prezidentskom paláci. Druhým sú médiá
„Režim Igora Matoviča má jedného lokaja v prezidentskom paláci. Ďalší sa tlačia v redakciách plátkov hlavného prúdu. Obzvlášť medzi nimi vyniká nevedomec a intelektuálny mrzák, šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy,“ začína blog na Infovojne právnička... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Petra Demková


Komentár HD: Nie "keď si môžem pomôcť", ale "ak si môžem pomôcť"! To už naozaj nikto na úrade vlády nevie po slovensky? Dajte to nabudúce napísať Gyimesimu alebo čo... Ak však ponecháme gramatiku a sémantiku bokom, ten obsah je nielen strašne plytký a plytko strašný. Je to doslova festival tuposti.

Pán premiér, vonku vyšlo slnko. Otepľuje sa. To sa vírusom nepáči. Nielen SARS-CoV-2, ale takmer všetkým. Nie je možné reagovať na každú hlúposť, no už nikdy nehovorte v superlatívoch o "masovom očkovaní". To, čo ľuďom vnucujete, sú vakcíny vyrobené v priebehu 18 mesiacov. Bez testovania na zvieratách. Všimli ste si?
Nechápu triviálne biologické fakty

Heger:Sme bližšie k životu pred pandémiou. Už len tým, že si budeme môcť vychutnať slobodu pohybu. Nesmierne ma to teší. Platí však, že udržať zmenu je niekedy ťažšie ako ju dosiahnuť.

Komentár HD: Kto mu toto písal? Matovič? Milanová? Pročko? Možno naozaj Gymesi. O akej slobode pohybu hovorí, keď na nás spoza každého rohu vyskakuje hrozba zavedenia COVID pasov?

Nehľadiac na to, že žiadna zmena sa nekoná. Na planéte Zem boli vírusy miliardy rokov pred homo sapiens. A možno aj budú ďalšie miliardy rokov po vyhynutí ľudského rodu. Vírusy tu sú a budú vznikať nové. Otázka stojí teda tak, či zakaždým blázni zavrú ľudí, ekonomiky a celé štáty, lebo nechápu triviálne biologické fakty.
Čaká nás očkovacia segregácia?

Heger:Nad vírusom sme ešte úplne nevyhrali. Od takzvanej kolektívnej imunity máme ešte ďaleko.
Preto, ak ste sa rozhodli zaočkovať, vaše rozhodnutie oceňujem a považujem ho za správne. Je zodpovedné a má zásadný význam pre zdravie celej našej spoločnosti.

Pre zdravie Slovenska, ktoré je našim domovom. Domnievam sa, že každý z nás si želá, aby Slovenská republika bola krajinou, v ktorej sa budeme cítiť iste, bezpečne, ale taktiež voľne a slobodne.

Spolu to zvládneme!

Komentár HD: Takže tí, čo sa rozhodli neočkovať, sú v očiach našej jednoduchej Márie v kresle premiéra nezodpovední. Prečo by sa mal dať očkovať zdravý človek, čo nie je v žiadnej rizikovej skupine? Prečo by bezpečnosť krajiny mala byť závislá od toho, koľko ľudí sa dá zaočkovať?

Ak to takto pôjde ďalej, budú nás segregovať. Budú autobusy len pre zaočkovaných a zvlášť pre nezaočkovaných. A nielen proti SARS-CoV-2, ale azda aj proti chrípke. Namiesto "neger" na nás budú pokrikovať "špina"?

Isto, bezpečne, voľne a slobodne sa budeme cítiť až vtedy, ak nám vláda nebude zasahovať do životov. Nebude sa nám špárať v nosoch. Nebude zdravých nútiť nosiť na dýchacích cestách kadejaké handry. Nebude nám vnucovať nezmyslené očkovanie (tým nespochybňujeme očkovanie ako také, napríklad proti detskej obrne) proti vírusu, čo je menej nebezpečný ako chrípka. A nebude likvidovať náš ekonomický, sociálny, ústavný a právny systém.

Gates bol už v r. 2010 mesiášom očkovania: Za jeho charitou sa skrýva biznis, zdvojnásobil svoj majetok
Zakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa snáď netreba ani predstavovať. Kresťanský server Christianitas nedávno priniesol preklad šokujúceho textu s názvom "Nesväté vojny Billa Gatesa," ktorý očkovaciu "charitu" známeho boháča ukazuje v úplne... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | René Skalný