Gates bol už v r. 2010 mesiášom očkovania: Za jeho charitou sa skrýva biznis, zdvojnásobil svoj majetok
16 | 05 | 2021 I René Skalný

Zakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa snáď netreba ani predstavovať. Kresťanský server Christianitas nedávno priniesol preklad šokujúceho textu s názvom "Nesväté vojny Billa Gatesa," ktorý očkovaciu "charitu" známeho boháča ukazuje v úplne inom svetle.



Billov oficiálny životopis

Ako uvádza Christianitas: "Keď 45-ročný Gates v roku 2000 rezignoval na funkciu prezidenta spoločnosti Microsoft, päť miliárd dolárov v akciách spoločnosti venoval ako dar Nadácii Billa a Melindy Gatesových. Tá absorbovala Nadáciu Williama Gatesa založenú v roku 1994.

Z vizionára, programátora a úspešného monopolného biznismena v odbore IT sa Bill Gates stal filantropom angažujúcim sa v boji za odstránenie chudoby a chorôb zo sveta." Toľko hovorí oficiálny životopis.
Podivné investičné aktivity

"Gatesova nadácia v skutočnosti funguje na základe prebytkov pridruženého investičného fondu (Bill & Melinda Gates Foundation Trust). Investuje do zbrojárskeho odvetvia, farmaceutického priemyslu, priemyslu GMO, fosílnych palív (čítaj: energetický priemysel na báze uhlia alebo ropy), odvetvia rýchleho občerstvenia či sódových nápojov.

Médiá si pomerne rýchlo všimli, že podobné investície nie sú kompatibilné s deklarovanými cieľmi opatrení v oblasti zdravia alebo znižovania emisií CO2. Ako však informovali Los Angeles Times v roku 2007, fond si napriek kritike zachoval investičnú politiku. A kritikov obvinil z naivity."

Odvrátená tvár Billa Gatesa. Po rozvode vyplávali na povrch jeho pletky s pedofilom Epsteinom
Melinda Gatesová sa pre rozvod s Billom rozhodla už pred dvoma rokmi. Jedným z dôvodov mala byť aj jeho toxická známosť s pedofilom a sexuálnym násilníkom Jeffreym Epsteinom. Píše aktuálne Pluska. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Očkovací magnát

Ako ďalej uvádza článok: "Kritické hlasy nezabránili Gatesovcom podnikať ďalšie kroky podľa ich záujmov a vášní. Gates, pravidelný účastník a občas čestný hosť Svetového ekonomického fóra, v januári 2010 v Davose vyhlásil, že vakcíny budú mať v nasledujúcom desaťročí neslýchaný význam. Preto sa zaviazal, že v tomto období vynaloží na očkovanie viac ako 10 miliárd dolárov.

Nadácia v skutočnosti financovala očkovacie programy už od konca 20. storočia."
Vakcinačná lobby

"V roku 1999 dostala novovytvorená Globálna aliancia pre vakcíny a imunizáciu (GAVI) od Gatesa počiatočnú injekciu 750 miliónov dolárov a prísľub ďalších štyroch miliárd.

GAVI je zaujímavý projekt verejno-súkromného partnerstva vo veci zdravia. Predovšetkým ´zdravia odbytísk´. Misia prezentovaná na oficiálnych webových stránkach znie: Formovanie trhov. Práca na zlepšení zdravia trhov s vakcínami a inými imunologickými produktmi.

Aliancia financovaná Gatesom majúca za cieľ zlepšiť receptívnosť trhu (čítaj: reguláciu štátov a ich imunizačné programy) v prospech výrobcov. Takže je to vlastne organizácia lobujúca za očkovanie." Pokračuje text.

Bill Gates opäť apeluje: "Čakajú nás oveľa ničivejšie pandémie, pripravte sa!"
Miliardár Bill Gates, ktorý práve ohlásil po 27 rokoch rozvod so svojou manželkou, má, zdá sa, aj iné problémy. Na srdci mu leží dobro celého ľudstva, a preto varuje: Súčasná pandémia koronavírusu by mala svet pripraviť na tie ďalšie, podstatne... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Gatesove operácie v Indii

Ako ďalej tvrdí článok, podobný mechanizmus pochopila a opísala parlamentná vyšetrovacia komisia v Indii. A to v správe č. 72 z roku 2013 o možnom zneužití vakcíny proti HPV. Skúšobný očkovací program v Indii bol realizovaný vďaka grantu Gates Foundation.

Vyšetrovací výbor zistil, že americký výskumný program úmyselne obišiel náročnú a prísne regulovanú cestu klinických skúšok. A snažil sa o "bezproblémové" zaradenie vakcíny do očkovacích programov.

Výbor odhalil pokus o získanie monopolnej povahy produktu, neobmedzený trhový potenciál a príležitosti v očkovacích programoch Indii, Ugandy, Vietnamu a Peru. To poukazovalo na dobre naplánovaný model komerčného využitia situácie.
Pokus o získanie monopolného postavenia

"Ak by sa PATH (projekt financovaný z Programu pre vhodné technológie v zdravotníctve) podarilo zaradiť vakcínu proti HPV do všeobecných očkovacích programov v daných krajinách, prinieslo by to výrobcovi nevídané zisky z automatického ročného predaja bez akýchkoľvek nákladov na propagáciu alebo marketing.

Je dobre známe, že ak sa raz určité očkovanie zavedie do očkovacích programov, z politického hľadiska, nie je možné toto očkovanie zrušiť.“ Uvádza správa výboru.

Gates chce proti vírusom bojovať genticky upravenými komármi
Na Floride chystajú „Experiment Jurského parku“. Vypustia tam 750 miliónov geneticky modifikovaných komárov. „Bojovať“ budú proti vírusom Zika, horúčke Dengue či malárii Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Charita alebo investičný fond?

"Výrobcom predmetnej vakcíny bola britská spoločnosť Glaxo-SmithKline (GSK), do ktorej Gates investoval spolu s akciami spoločností Pfizer, Johnson & Johnson, Merck & Co. a ďalších lekárskych gigantov.

Inými slovami, nadácia využívala finančný vplyv na financovanie očkovacích programov v rámci zdravotnej politiky pre chudobnejšie krajiny, na ktorých Gates ako akcionár zároveň zarábal prostredníctvom svojho fondu." Upozorňuje autor.
Geniálny biznis model

"Rekapitulujúc desaťročie očkovania z hľadiska ekonomickej návratnosti v rozhovore pre CNBC v Davose v januári 2019, Gates uviedol: „Svet investoval celkovo 100 miliárd, z čoho naša nadácia niečo vyše 10 miliárd. Sme presvedčení, že návratnosť je dvadsať ku jednej.

Takže z hľadiska samotného ekonomického prínosu, v porovnaní s čímkoľvek iným, je to naozaj silné číslo.

Podľa časopisu Forbes sa Gatesov majetok za rovnaké obdobie zdvojnásobil z 54 miliárd dolárov v roku 2010 na 111 miliárd dolárov v roku 2020. V roku pandémie zarobil ďalších 20 miliárd dolárov.

Charitatívne darcovstvo, nezisková filantropia – sa finančne oplatí, najmä v čase pandémií." Uzatvára Wojciech Golonka svoju analýzu.

Bill Gates hovorí „nie“ prezradeniu patentu na vakcíny proti Covid-19
Bill Gates odmietol návrh na prezradenie patentov na vakcíny proti Covid-19. Neverí, že duševné vlastníctvo má niečo spoločné s vyčerpávajúcim globálnym úsilím udržať pandémiu na uzde, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Lukáš Leca