Filozof Hlina: Je zvláštnym paradoxom dneška, že konzervatívec musí chrániť konzervativizmus pred konzervatívcami
16 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Expredseda KDH Alojz Hlina si hovorí aj konzervatívny demokrat alebo antipopulista. Niet preto divu, že sa dnes pustil do kritiky Milana Krajniaka za jeho slová, že odmieta hnusnú neoliberálnu politiku.


Občan Hlina si aj ako politik razil cestu, pri čom neraz narazil na vážnych súperov. Ako v statuse na sociálnej sieti priznáva, raz to bol Slota, inokedy kotlebovci a občas napríklad úžerníci. Teraz jeho podľa neho treba brániť konzervativizmus pred konzervatívcami.
Pozrite, čo všetko som urobil!

„Predstavte si, že by Sulík alebo Biháriová či Truban v televízií povedali: Odmietam tú hnusnú novokresťanskú politiku, ktorá sa tu len hrá s potratmi, LGBT a straší migrantami,“ začína status Hlina. Dodáva, že dnes také niečo Milan Krajniak v televízii povedal. Vraj odmieta tú hnusnú neoliberálnu politiku.

„Takáto formulácia neprispieva k zakopávaniu zákopov, skôr naopak,“ píše ďalej Hlina. Podľa neho je smutné, akým smerom sa uberá „konzervatívna politika“. „Tak ako bolo treba brániť Slovensko pred Slotom a niečo som v tom urobil, tak ako bolo treba chrániť Slovensko pred kotlebovcami a niečo som v tom urobil, tak ako bolo treba chrániť Slovensko pred úžerníkmi a niečo som v tom urobil, tak bude treba chrániť konzervativizmus a niečo pre to urobím,“ vystatuje sa Hlina. Zdôrazňuje, že konzervativizmus je pekný a potrebný.

Igor Matovič zlyhal nielen politicky a eticky, ale aj trestnoprávne, tvrdí Alojz Hlina
Minister financií Igor Matovič si návrhom zvýšiť pre gastroprevádzky DPH na 25 percent pohneval prakticky celé Slovensko. Suchej nitky na ňom nenechal ani expredseda KDH Alojz Hlina, podľa ktorého je náš nový financmajster iba obyčajný... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Konzervativizmus je legitímny smer, rovnako ako liberalizmus

„Konzervativizmus nie sú Kotleba, Mazurek, Vašečka, Záborská, Krajniak a ďalší, konzervativizmus je legitímny smer v politike, rovnako ako je legitímny smer v politike liberalizmus,“ vysvetľuje konzervatívny demokrat Hlina.

Myslí si, že je zvláštnym paradoxom dneška, že konzervatívec musí chrániť konzervativizmus pred takýmito konzervatívcami. „Toto, čo predvádzajú títo ľudia nie je a nikdy nebol konzervativizmus. Ten konzervativizmus, ktorý pomohol urobiť Európu Európou,“ hodnotí Hlina. „Konzervativizmus“ pomýlených konzervatívcov je podľa neho mix tých najhorších sedimentov ľudskej mysle. Tak ako cez vojnu, aj teraz môže doviesť Európu do nešťastia.

Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Michal Filek

Ak naučíme ľudí, že obed je zadarmo, zomrú napokon od hladu

„Ak budeme rozdávať, ak budeme ľudí učiť čakať, čo bude zadarmo, tak skončíme tak, že nielenže po čase už nebude čo rozdávať, a tí čo čakali, budú musieť ísť do roboty, ale horšie a nekresťanské je, že tým, ktorým má štát pomôcť, lebo si nevedia sami pomôcť, umrú od hladu.“ Dovolil si Hlina malú vsuvku, ktorá by vraj mohla byť pochopiteľná aj pre voličov podobných „konzervatívcov“, pretože to podľa neho nie je až tak zložito napísané.


Keď utečie kapitál, potom to už pôjde rýchlo

„Čítam knihu 10 ponaučení od F. Zakariu, v ktorej som objavil zaujímavý výraz: kapitál je zbabelý. Áno, niečo na tom je, kapitál je zbabelý. Kapitál si nedokazuje hrdinstvo, nepotrebuje to. Ak je problém, odchádza,“ ponára sa do zložitých myšlienok Hlina.

A ešte záhadnejšie na úplný záver dodáva: „V krajine, v ktorej bude vládnuť panoptikum toho najhoršieho, čo vyprodukovala politika v postfaktickej dobe, bude kapitál utekať ako prvý. Potom to už pôjde rýchlo...“

"Desaťtisíce detí videli tablet akurát na obrázku, ale my sa tvárime, že výučba prebehla," hodnotí Hlina situáciu v školstve
Alojz Hlina, bývalý šéf Kresťanskodemokratického hnutia, zaplakal nad situáciou detí a mládeže na Slovensku. "Na naše deti sme zabudli a o vysokoškolákoch sa ani nehovorí," upozorňuje na sociálnej sieti politik na katastrofickú situáciu v našom... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková