Bekmatov: Minister Korčok a naša diplomacia sa správajú v mnohom veľmi pokrytecky
16 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská diplomacia a konkrétne minister Korčok sú v posledných týždňoch a mesiacoch častým terčom kritiky opozičných politikov. Zaradil sa medzi nich aj predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov, ktorý šéfovi diplomacie vyčíta najmä tri kauzy.


Vo svete aj v Európe sa od začiatku roka stali vážne veci, ktoré zamávali nielen našou, ale i medzinárodnou scénou. Artur Bekmatov sa v statuse na sociálnej sieti zameral iba na tri z nich, hoci záležitosti okolo polostrova Krym sú predsa len staršieho dáta. Predseda strany Socialisti.sk poukazuje na to, že pri niektorých udalostiach sa naša diplomacia správa pokrytecky.
Smrť venezuelských demonštrantov nám prekáža, ale kolumbijských je už v poriadku?

Podľa Bekmatova posledné dni ukazujú, že mimoriadne kritická pozícia rezortu diplomacie k nepokojom vo Venezuele, zabratiu Krymu či stíhaniu Alexeja Navaľného je do veľkej miery motivovaná geopolitickými záujmami spojencov Slovenska, nie dodržiavaním medzinárodného práva.

„Smrť venezuelských demonštrantov vadí, kolumbijských je OK. Vedeli ste, že už viac ako dva týždne prebiehajú v uliciach kolumbijských miest masové protesty brutálne potláčané políciou? Dôvodom bol zámer neoliberálneho prezidenta Ivana Duqého drasticky zvýšiť dane. Po niekoľkých dňoch tvrdých zrážok medzi obyvateľstvom a políciou prezident ustúpil. Daňová reforma dostala stopku, minister financií musel odstúpiť, no brutalita polície spôsobila nezastaviteľný výbuch sociálnej nespokojnosti,“ píše v statuse mladý predseda socialistov Bekmatov. Dodáva, že na kolumbijských uliciach zomrelo už 42 ľudí, 168 je nezvestných, tisícka ľudí je zranených.

Hromadné prepúšťania v rezorte ministra Doležala kamuflujú, aby nenaplnili kvótu, tvrdí Bekmatov
Slovensko zasiahlo počas druhej vlny pandémie prepúšťanie, pretože najmä gastro priemysel bol na kolenách. Hromadné prepúšťať sa však podľa Artura Bekmatova, predsedu strany Socialisti.sk, má pokračovať v rezorte ministra dopravy aj... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Washingtonská bábka vo Kolumbii to istí

„Kladiete si otázku, prečo nepostupujeme tak tvrdo ako proti Venezuele?“ pýta sa Bekmatov a hneď aj odpovedá: „Zrejme preto, že na čele kolumbijských protestujúcich stoja ľavicoví odborárski lídri, nie washingtonská bábka. Tá už sedí v prezidentskom kresle. Tak prečo by sa naša diplomacia znepokojovala kvôli nejakým mŕtvym a raneným?“

Bekmatov si všíma aj ďalšiu anomáliu našej diplomacie. „Navaľnyj vo väzení vadí, líder proruskej opozície na Ukrajine je OK. Proruská strana Opozičná platforma - Za život, na čele s Viktorom Medvedčukom, sa vo februári začala dostávať na čelo prieskumov verejnej mienky. Vytlačila aj upadajúcu stranu Sluha ľudu prezidenta Zelenského. Čo nasledovalo?“ pýta sa ďalej šéf strany Socialisti.sk.

Bekmatov: Pani europoslankyňa, strategických vecí máme z Ruska viac, ako si myslíte
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa už nie raz vyjadrila k niečomu, čo vzápätí vyvolalo vášne. Aj tentokrát sa dočkala na svoje slová reakcie, ktorú jej v statuse zaslal Artur Bekmatov, predseda strany Socialisti.sk. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Iný meter máme na opozičných lídrov Ruska (Navaľnyj) a Ukrajiny (Medvedčuk)

„Na pokyn prezidenta zablokovali tri televízne kanály pod kontrolou Medvedčuka. Zmrazili jeho finančné aktíva. A pred niekoľkými dňami bol obvinený z vlastizrady pre údajný prevod licencií na ťažbu ropy a zemného plynu z jedného z polí na na Kryme na ruské orgány. Momentálne je v domácom väzení a hrozí mu až 15 rokov za mrežami,“ píše ďalej Bekmatov.

Opäť sa pýta: „Zachytili ste čo i len náznak znepokojenia z nášho MZV? Alebo prezidentského paláca? Nebláznite - Viktor Medvedčuk predsa nie je Alexej Navaľnyj! Kyjev kontroluje tá správna bábka, tak prečo by nás trápilo nejaké zatváranie médií a opozičných politikov?“
Aj zaberanie palestínskych území je OK?

Zabratie Krymu Ruskom našej diplomacii prekáža, ale podľa Bekmatova zaberanie palestínskych území je podľa nej v poriadku. A preto v statuse pripomína niektoré udalosti v tomto spore.

„V posledných dňoch eskaluje konflikt medzi Izraelom a Palestínou. Jedným z hlavných dôvodov je nevydržateľný tlak Izraela na obyvateľstvo Palestíny. Rozháňanie veriacich v mešite slzotvornými a ohlušujúcimi granátmi je len drobným kamienkom z mozaiky okupácie palestínskych území Izraelom a jeho armádou,“ konštatuje mladý politik.

Zadržanie šéfa SIS potvrdzuje obavy Socialistov, že negatívne praktiky z minulosti tu zostali
Ranné zadržanie riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského na základe podozrenia z prijatia úplatku od podnikateľa a advokáta Zoroslava Kollára potvrdzuje obavy hnutia Socialisti.sk, že dosah strany Sme rodina na bezpečnostné zložky štátu je vážnym... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Michal Filek

Na najnovšie vzájomné ostreľovanie Izrael – Palestína zareagoval Korčok pokrytecky

Izrael podľa Bekmatova už roky nelegálne okupuje územia Palestíny. Vojenskú kontrolu sa usiluje upevniť aj civilnou kolonizáciou prostredníctvom výstavby nelegálnych osád. Okupácia palestínskych území odporuje podľa šéfa strany Socialisti.sk medzinárodnému právu. Napriek tomu zo strany slovenskej diplomacie dlhodobo neprichádza ani náznak kritiky.

„Na najnovšie vzájomné ostreľovanie zareagoval Ivan Korčok vskutku pokrytecky: odsúdil ostreľovanie Izraela z palestínskych území a Izrael vyzval na zdržanlivosť - v zmysle použitia primeranej sily armády a polície,“ krúti hlavou nad vyjadreniami nášho ministra.

&id=144236145934519

„Aj vám napadlo, že v kontexte postupu západu voči Rusku kvôli Krymu sme mali už dávno prijať voči Izraelu masívne sankcie? Nie ste jediný. Žiaľ, aj tento posledný príklad dokazuje, že medzinárodné právo a ľudské práva nie sú pre západ (a Slovensko) univerzálnymi hodnotami, ale agendou, ktorú zneužíva len ako nástroj geopolitických záujmov,“ končí kritický status predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov.

Hrôza, masaker v Gaze! Po izraelskom útoku na utečenecký tábor zomrelo šesť detí a dve ženy!
Útok izraelskej armády na husto preplnený utečenecký tábor v Gaze zabil najmenej osem ľudí. Šesť z nich boli deti, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Lukáš Leca