Západ formuje Ukrajinu na protiruskú krajinu. Ohrozuje tým bezpečnosť Ruska, tvrdí Putin
15 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Ukrajina je manipulovaná západom. Formuje z nej protiruskú krajinu. Stáva sa vážnym rizikom pre Moskvu, ktorá musí neustále riešiť problémy ovplyvňujúce jej národnú bezpečnosť, uviedol ruský prezident Vladimir Putin. Informuje portál RT.


Putin toto tvrdenie vyslovil v piatok vo svojom vystúpení. Dodal, že zásah Ukrajiny proti opozičným politikom znamená, že mierové riešenie nepokojov na Donbase je čoraz nepravdepodobnejšie.

"Je to veľmi smutné, ale zdá sa, že z Ukrajiny sa pomaly, ale isto stáva akýsi protipól Ruska," dodal prezident. Ukrajina sa mení na územie, ktoré si od Moskvy neustále vyžaduje „osobitnú pozornosť, pokiaľ ide o bezpečnosť Ruska“.

Putin tiež tvrdil, že Ukrajina očisťuje svoju politiku od každého, kto nie je otvorene protiruský. O obvinil západ, že úplne zatvára oči pred zmenami.

Záhadný objekt z najnovšie odhalených záberov je predmetom vyšetrovania, tvrdí Pentagón
Čerstvo uniknuté zábery záhadného objektu, ktorý preletel nad kalifornským pobrežím, sú autentické, uviedla americká armáda. Záhadný objekt je predmetom vyšetrovania, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


„Rozhodnutia sú zjavne politické a sú zamerané iba na jednu vec - vyčistiť prostredie od síl, ktoré sa snažia mierovo vyriešiť krízu na juhovýchode Ukrajiny, na Donbase,“ poznamenal Putin. Ruský prezident tým narážal na prípad opozičného politika Viktora Medvedčuka, ktorý bol nedávno uväznený.

"Zdá sa, že teraz bude každý, kto pracuje s Ruskom, postavení pred súd," pokračoval.

Vo štvrtok bol Medvedčuk až do 9. júla uväznený v 24-hodinovom domácom väzení. Je podozrivý zo zrady a údajne poskytoval Rusku dôverné informácie. Rozhodnutie súdu označil bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev za „hon na čarodejnice“. Obvinený je aj jeho spojenec a politik Taras Kozak.

Medvedčuk má osobné spojenie s Putinom. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok poznamenal, že sa s ukrajinským politikom stretol už mnohokrát.

Zaočkovaní Američania môžu po novom vykonávať bežné činnosti bez povinnosti nosiť rúško
Centrum kontroly a prevencie chorôb (CDC) uvoľnilo pokyny spojené s povinnosťou nosiť rúško pre zaočkovaných proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Lukáš Leca