Sociológ Pavel Haulík: Túto vládu by mali hodnotiť psychiatri
15 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Obvykle sa sociológovia a politológovia na otázku, ako hodnotia výsledky činnosť vlády, vyjadrujú z hľadiska svojej profesie. Spravil tak aj sociológ Pavel Haulík. Odpovedal jasne a stručne: "Hodnotenie tejto vlády je skôr otázka pre psychiatrov, úplne vážne."


Pre portál parlamentnelisty.sk Haulík pokračoval: "Táto koalícia nepadne na kolúznej väzbe. Silným tmelom sú tie možnosti narábať s obrovským kvantom peňazí."
Koaličných kríz ešte bude

Sociológ Haulík  neznepokojuje spor Kollár - Kolíková. " Ide o neštandardné politické zoskupenia. Tie majú neštandardné spôsoby aj v komunikácii. Sporov bude ešte veľa a nemyslím si, že by tento rozbil vládu." A úplne vecne dodáva: "Hodnotenie tejto vlády je skôr otázka pre psychiatrov, úplne vážne."
Dôvody Haulíkovej istoty

"Silným tmelom sú tie možnosti narábať s obrovským kvantom peňazí. Sporov, ktoré budú vyzerať hrozivo, si asi ešte užijeme, ale budú to búrky v pohári vody. Teda nič devastačné pre vládu." Hovorí pre parlamentnelisty.sk sociológ.

Rozhnevaný a rozvášnený Milan Mazurek: Toto nie je vláda, toto je žumpa! (VIDEO)
Vláda si opäť zaumienila, že na schválenie ďalších 3,5 miliardy eur jej stačí skrátené legislatívne konanie. Proti tomu sa vzoprel poslanec Milan Mazurek z hnutia Republika, ktorý to tam sediacim kolegom z koalície poriadne... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vážne bitky v koalícii prídu na jeseň

"Je ťažké povedať, na čom to definitívne skrachuje." Hovorí Pavel Haulík pre parlamentnelisty.sk a  pripomína: "Kľúčové napríklad bude, keď sa bude riešiť daňovo-odvodová reforma. Tam sa určite posekajú, to bude problém. Ale kedy to bude, ťažko povedať. Je polovica mája, ľudia sa tešia na leto, dovolenky, prázdniny, normálny život, keď má pandémia prestávku alebo možno slabne. Takže nebudú veľmi výrazné reakcie na to, čo politici robia. Myslím, že sa to prevalí až na jeseň, možno to bude korešpondovať s potenciálnym referendom. Momentálne si ľudia viac užívajú náznaky návratu do normálneho života. Pokiaľ nikto z koalície nie je pripravený na predčasné voľby a ochotný do toho ísť, necíti sa dostatočne silný, tak sa možno nakoniec aj nejako dohodnú."
Do jesene žiadna dráma

"Nič dramatické sa neudeje podľa mňa v takom zmysle, že riešením by bola až výmena premiéra a podobne." Hovorí Pavel Haulík. "Pokiaľ nikto z nich nevyhodnotí, že sa misky aj po voľbách nakláňajú na jeho stranu, tak to budú plátať ďalej. Náhodné opatrenia, náhodné rozhodnutia, náhodné riešenia, niečo platí chvíľu, potom to už neplatí. To je skrátka cirkus, chaos, nie normálna politika."
Ústavný súd a prípadne zamietnuté referendum

K tejto téme poskytol sociológ Pavel Haulík portálu parlamentnelisty.sk nasledujúce vyjadrenie: "Na istý čas by to nejaké možné riešenia posunulo, ale zasa by to nič nezmenilo, pretože pokiaľ u ľudí bude narastať nespokojnosť, nakoniec sa tak či tak nejaké riešenie bude musieť nájsť. Ja by som dokonca povedal, že pre súčasnú koalíciu by bolo výhodné, keby sa referendum konalo. Tam majú šancu, že nepríde dostatok ľudí a referendum bude neplatné a budú môcť hovoriť, že nič sa nedeje, ľudia nás tu stále chcú. Bolo by to pre nich lepšie riešenie ako odďaľovať to, lebo to môže dospieť do štádia, kedy tu už neostane kameň na kameni."

(Medzititulky red. HD.)

Načo je nám celá vláda a 150 členný parlament, ak máme na všetko Matoviča?
Minister pre všetko pokračuje vo svojej spasiteľskej misii. Statočne bojuje na všetkých frontoch a ak ich nie je dosť, nejaký si vždy vymyslí. Musí nám vnútiť "dobro", aj keby mal za to obetovať celé Slovensko. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ivan Brožík