Prečo nezaujímajú našu vládu a políciu trestné činy páchané v osadách? (DRSNÉ VIDEO)
15 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Našu vládu zaujíma všetko možné aj nemožné, čím by mohla slušným obyčajným ľuďom znepríjemniť život. Avšak ani ju nenapadne ísť sa pozrieť do osád a reálne pomôcť tam. Na vážne problémy v osadách upozornil na facebookovom profile aj Blog investigatívnej žurnalistiky.


Fetujúca mládež, polonahé, špinavé a bosé deti pobehujúce pred domami v chladnom počasí. No aj psie zápasy a iné nešváry sú prakticky každodennou realitou v rómskych osadách. Tie však zrejme nikoho nezaujímajú, pretože ich nikto nerieši. A ak, tak iba veľmi okrajovo.

Obyčajní a slušní ľudia sú však neustále sledovaní, či náhodou niečo zlé neurobia, prípadne v čom by ich vláda ešte mohla obmedziť. Blog investigatívnej žurnalistiky v statuse na sociálnej sieti upozorňuje šéfa rezortu ministerstva vnútra práve na to, by si všímali viac život a páchanie trestnej činnosti v osadách.



„Pán Mikulec (OĽaNO), sedemročný fetujúci chlapec, psie zápasy, bordel - toto vás nezaujíma!?“ pýta hneď na úvod Blog investigatívnej žurnalistiky. Vzápätí poukazuje na kolegyňu Kristínu Kövešovú, ktorá na mnohé z trestných činov v rómskych osadách vo svojich reportážach poukazuje.

„Množstvo mŕtvych psov, niektoré ešte s uviazaným špagátom! Psie zápasy, bežná zábava mnohých detí. V osade môžete byť len chvíľu, potom vás vyženú,“ píšu ďalej investigatívci. A na záver dodávaj: „A čo štát? Splnomocnenkyňa pre rómske komunity sa odmietla vyjadriť, polícia za posledné dva roky riešila len jeden prípad, a to išlo o deti, ktoré robili zápasy (pre vek nepotrestané). Mesto od roku 2019 zabezpečilo odchyt 10 psov.“ V statuse je na samý záver pripojený aj zdroj (TU) na reportáž o otrasných pomeroch rómskej osade.



Rómovia ako „CHRÁNENÝ DRUH“? (Peter Oremus)
(autor je aktívny politik) Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Peter Oremus