Neviete poriadne čítať? Nevadí. Presvedčia vás hocijaké bláboly? Nevadí. U poslanca za plat 5000 eur nevadí nič (VIDEO)
15 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slováci si volia svojich zástupcov do parlamentu každé štyri roky. Drvivá väčšina z nich určite ani len netuší, ako sa tam správajú, akí sú „výkonní“ alebo či konajú tak, ako sľubovali a ako sa to od nich očakáva. Facebookový profil Trúba N zverejnil dve videá, ktorými poslanci niektorých Slovákov zbavia ilúzií.


Myslíte si, že do parlamentu sa dostávajú iba ľudia inteligentní, ktorí vedia poriadne čítať, či ovládajú aspoň čiastočne zákony? Omyl, za päťtisícový plat tam sedia ľudia, ktorí veľakrát ani len netušia, „o čo kráča“. Platí to najmä o poslancoch hnutia OĽaNO, ktorým ich vodca Igor Matovič dovolil vstúpiť na piedestál zástupcov ľudu. Facebookový profil Trúba N vás vo videách určite presvedčí, ale najmä zabaví, akí ľudia sa u nás môžu pýšiť oslovením „pán poslanec“ a „pani poslankyňa.

Prvé video (TU) je jasným dôkazom toho, že za poslanca parlamentu sa môže dostať aj človek, ktorý má elementárne problémy s čítaním. Za Vladimíra Zajačika z OĽaNO by sa v tomto smere musela hanbiť nielen jeho učiteľka slovenčiny, ale určite aj jeho rodičia.

Druhé video (TU) je jasným príkladom toho, že poslankyňa za OĽaNO Romana Tabák je skutočne „vyvolená“ a správna osoba na správnom mieste. Veď ako inak by dokázala tak promptne odpovedať na jednoduchú otázku: Čo ste sa vďaka politike najviac naučili? A za „hviezdu“ bola aj pri otázkach novinárov o plagiátorstve záverečnej vysokoškolskej práce predseda parlamentu Borisa Kollára a či ju presvedčil, že všetko je v jeho prípade vlastne v poriadku.

Poslankyňa Tabak terčom posmechu! Za rozvoľňovanie vraj môžeme vďačiť jej...
Súčasná kríza plodí rôznych samozvaných "hrdinov". Prostoduchá poslankyňa sa na sociálnej sieti nechala počuť, že práve jej vďačíme za uvoľňovanie protipandemických opatrení. Na fitness centrá vraj "klopala toľko, až kým... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný