Zaočkovaní Američania môžu po novom vykonávať bežné činnosti bez povinnosti nosiť rúško
14 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Centrum kontroly a prevencie chorôb (CDC) uvoľnilo pokyny spojené s povinnosťou nosiť rúško pre zaočkovaných proti Covid-19, informuje portál RT.


"Ak ste úplne zaočkovaní, môžete začať robiť veci, ktoré ste kvôli pandémii prestali robiť. Všetci sme túžili po tomto okamihu. Konečne sa môžeme vrátiť k normálnemu životu,“ uviedla vo štvrtok riaditeľka CDC Dr. Rochelle Walenskyová.

Podľa aktualizovaných pokynov plne zaočkovaní ľudia teraz nemusia nosiť masku na tvár alebo dištancovať sa vo vonkajšom alebo vnútornom prostredí.

Avšak nájdu sa aj určité výnimky. Masky sa stále odporúčajú v podnikoch, ktoré ich vyžadujú, ako aj v nemocniciach, väzeniach a iných zariadeniach.





"Je to vzrušujúci okamih. Treba poďakovať tým, ktorí sa postarali o rýchle podanie troch bezpečných a účinných vakcín," dodala Walenskyová.

Niektorí boli k tomuto oznámeniu skeptickí, pretože to považovali za politický krok. Údajne ide o príležitosť, aby vláda získala víťazstvo nad pandémiou uprostred mnohých iných hroziacich kríz.



Walenskyová tiež poznamenala, že Covid-19 je „nepredvídateľný“ a ďalší nárast prípadov by mohol prinútiť CDC, aby ešte raz aktualizovalo svoje pokyny.

"Minulý rok nám ukázal, že tento vírus môže byť nepredvídateľný, takže ak sa situácia zhorší, vždy existuje šanca, že bude potrebné zmeniť tieto odporúčania," uviedla.

Pred oficiálnym oznámením Fauci v rozhovore pre CBS News oznámil revidovaný postoj k maskám a uviedol, že plne zaočkovaní jedinci nemusia nosiť rúška vo vonkajšom prostredí.

Amazon šalie: Ponúka zamestnancom 100 dolárov, ak sa preukážu, že boli zaočkovaní proti Covid-19
Amazon sa chystá vyplatiť zamestnancom 100 dolárov, ak sa preukážu, že boli zaočkovaní proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Lukáš Leca