Uhrík: Ak prejde návrh o 333 eurovom príplatku pre deti asociálov, podávame diskriminačnú žalobu (VIDEO)
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Návrh na vyplatenie jednorazového príspevku 333 eur na dieťa rodinám, ktoré sú v hmotnej núdzi, sa stretlo s odmietnutím v opozície. Rázne "nie" hovorí aj hnutie Republika, ktorému predsedá europoslanec Milan Uhrík.


Republika k návrhu OĽaNo a Sme rodina usporiadala dokonca krátku tlačovku. Jasne vyjadrila, prečo návrh nemieni vôbec podporiť. Milan Uhrík zverejnil zostrih z tlačovky aj vo videu na sociálnej sieti, ku ktorému pripojil krátky status. Uvádza, že návrh Sme rodina a OĽaNO na vyplatenie bonusov na deti len pre nepracujúcich a osadníkov považuje za kolosálnu nespravodlivosť a diskrimináciu pracujúcich ľudí. Dokonca zvažujú aj možnosť podania diskriminačnej žaloby.
Slušní ľudia sa previnili tým, že pracujú

„Tí sa previnili len tým, že chodia do roboty, platia hypotéky a starajú sa o deti. Asociáli dostávali aj počas epidémie svoje dávky načas, dostávali aj potraviny zadarmo. Slušní ľudia nedostali nič,“ hnevá sa Uhrík.

Vzápätí dodáva: „Aby ste chápali, napríklad taká žena z osady, ktorá celý život ani prstom nepohla, dostane za svojich 9 detí aj 3 000 eur. Toľko peňazí nezvýši mnohým pracujúcim rodinám ani za celý rok. Slušní pracujúci ľudia nielenže nedostanú nič, oni to tej žene ešte aj na daniach zaplatia.“

Uhrík v statuse uvádza, že s tímom právnikov už analyzujú možnosť podania diskriminačnej žaloby, ak by to vláda takto schválila. Myslí si však, že v tomto štádiu to vidí skôr na vytvorenie silného politického tlaku na vládu. Hnutie Republika napriek tomu v mene státisícov slušných pracujúcich rodín rezolútne protestuje proti diskriminácii. Bude v ich mene na vládu tlačiť zo všetkých síl, aby dosiahli spravodlivosť a presadili v sociálnom systéme zásluhovosť.

Dajte osadníkom 200 eur mesačne na každé dieťa a bude ich mať každý 20, varuje Milan Uhrík
Návrh ministra financií na zvýšenie DPH na 25 percent, rovnako ako celoplošné zvýšenie prídavkov na deti o 200 eur je podľa europoslanca Milana Uhríka z hnutia Republika absolútne zlé riešenie, za ktoré Igora Matoviča skritizoval aj... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zbohatlík Kollár s Matovičom vymysleli, že peniaze dajú iba tým, ktorí nepracujú

„Je to kolosálna nespravodlivosť, ktorú pripravila vláda pre pracujúcich občanov Slovenska. S návrhom na paušálny príplatok 300 eur, ale na všetky deti, sme súhlasili. Boli by sme ho aj podporili, ale za podmienky, že by peniaze nešli asociálom do osád, kde by sa mohli prepiť alebo minúť na cigarety,“ povedal Uhrík.

„Potom prišiel zbohatlík Kollár, ktorý spolu s Matovičom vymysleli, že peniaze dajú iba tým, ktorí nepracujú. Žiaľ, zväčša sú to asociáli v osadách. Jednoducho aby vedeli, koho majú voliť,“ hovorí vo videu šéf hnutia Republika a dodáva: „Toto už nie je sociálna politika, ale asociálna.“ Europoslanec to považuje za obrovskú diskrimináciu všetkých slušných ľudí, ktorí sa previnili len tým, že chodia do práce, platia hypotéky a starajú sa o deti.


Pracovití ľudia podporu na dieťa nedostanú, ale z daní ju asociálom zaplatia

Uhrík vysvetľuje, že osadníčka, ktorá nikdy možno nepracovala a nepohla ani prstom, dostane za svojich deväť detí príspevky takmer tri tisíc eur. „To je suma, ktorú si mnohé rodiny neodložia za celý rok poctivej práce. Ešte horšie a bizarnejšie je to, že nielenže to tí slušní a pracovití ľudia nedostanú, ale zo svojich daní to tým asociálom musia zaplatiť, čo je niečo nehorázne,“ konštatuje šéf hnutia Republika.

Dodáva, že s kolegom právnikom dokonca zvažujú možnosť podania diskriminačnej žaloby proti opatreniu v prípade, ak dôjde k rozdávaniu takýchto príplatkov. V mene státisícov slušných a pracujúcich rodín hnutie Republika rezolútne odmieta kolosálnu diskriminačnú nespravodlivosť. „Nech zákon platí pre všetkých rovnako,“ povedal na záver Milan Uhrík.

Pandémia zasiahla všetky rodiny, tak prečo vláda pomáha len niektorým? pýtajú sa odborári
Vláde tečie do topánok. Ľudia sú nespokojní a žiadajú predčasné voľby. Preto z rukáva vyťahuje populistické gestá. Jedným z nich je príspevok pre deti rodín v hmotnej núdzi. Paradoxne, takéto riešenie sa nepáči odborárom. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik