Hromadné prepúšťania v rezorte ministra Doležala kamuflujú, aby nenaplnili kvótu, tvrdí Bekmatov
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko zasiahlo počas druhej vlny pandémie prepúšťanie, pretože najmä gastro priemysel bol na kolenách. Hromadné prepúšťať sa však podľa Artura Bekmatova, predsedu strany Socialisti.sk, má pokračovať v rezorte ministra dopravy aj ďalej.


Artur Bekmatov v statuse na sociálnej sieti tvrdí, že v rezorte ministra dopravy Andreja Doležala prišlo či príde k veľkému prepúšťaniu nielen v železničnej doprave, ale aj na pošte či bratislavskom letisku. Podľa predsedu strany Socialisti.sk by mal preto minister z funkcie čo najskôr odstúpiť.
Hromadne sa prepúšťa na železnici, pošte aj bratislavskom letisku

Podľa mladého predsedu strany sa rezort dopravy snaží ututlať hromadné prepúšťanie zamestnancov Letiska Bratislava. „Zamestnancov prepúšťa postupne pod rôznymi zámienkami tak, aby nenaplnil kvótu, od ktorej je prepúšťanie klasifikované ako hromadné,“ píše. Dodáva, že za posledné mesiace prišlo o prácu 75 zamestnancov z celkového počtu asi 640. „Počet zamestnancov už aj tak personálne poddimenzovaného letiska sa tak znížil o viac ako 10 percent.

Letisko je pritom poberateľom štátnej pomoci. Od marca minulého roku prijali 3,7 milióna eur na udržanie zamestnanosti,“ konštatuje Bekmatov. Prepúšťaní sú navyše vo veľkom aj skúsení dlhoroční pracovníci, takže to môže ovplyvniť aj bezpečnosť letiska.

Bekmatov: Podpredsedníčka vlády ani nevie o čom sa hlasuje
Podpresdedníčka vlády Veronika Remišová na svojej tlačovej besede opäť raz zaperlila. Na rozdiel od novinárov ani poriadne netušila, o čom sa na vláde hlasovalo. Upozornil na to predseda strany Socialisti.sk. Artur Bekmatov vo svojom statuse na... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


„Bratislavské letisko pritom nie je prvým štátnym podnikom v gescii ministerstva dopravy, ktoré hromadne prepúšťa. Letisko Sliač na nátlak rezortu obrany zrušilo civilnú prevádzku. O prácu prišlo 26 ľudí. Nákladný dopravca ZSSK Cargo prepustil pätinu zamestnancov. Z 5 300 prišlo o prácu zatiaľ 700 ľudí, ďalších 300 takýto osud čaká do konca roku. Slovenská pošta ohlásila začiatkom roku znižovanie stavu a rušenie pobočiek. Doteraz prišlo o prácu 756 zamestnancov pošty a 100 pobočiek zanikne,“ spomína Bekmatov prevádzky patriace ministerstvu dopravy, kde prišlo o prácu veľa ľudí.

&id=144236145934519
Po ministrovi dopravy za rok vo funkcii zostali len zdecimované podniky

Minister Andrej Doležal podľa predsedu strany Socialisti.sk za vyše roka vo funkcii nevyprodukoval žiadnu zásadnú vec. „Jediné, čo po ňom zostalo, sú len personálne zdecimované štátne podniky a 2 000 slovenských rodín nad sociálnou priepasťou. Tak žalostná vizitka si vyžaduje len jedinú reakciu: odstúpenie,“ vyzýva na záver statusu Artur Bekmatov ministra Doležala.

Bekmatov: Pani europoslankyňa, strategických vecí máme z Ruska viac, ako si myslíte
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa už nie raz vyjadrila k niečomu, čo vzápätí vyvolalo vášne. Aj tentokrát sa dočkala na svoje slová reakcie, ktorú jej v statuse zaslal Artur Bekmatov, predseda strany Socialisti.sk. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik