Blaha odkazuje do Ameriky: Matoviča si tam nechajte, my ho u nás nechceme
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Minister financií Igor Matovič sa rozhodol letieť do Ameriky riešiť problémy a možno i budúcnosť, košického oceliarskeho gigantu US Steel. Po skúsenostiach s vakcínou Sputnik sa mnohí obávajú jeho výkonu v USA. Patrí medzi nich aj podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.


Do Pittsburgu letel minister financií Igor Matovič a jeho kľúčoví ľudia, aby sa stretli s vedením tamojšieho koncernu U. S. Steel. Hlavnou témou rokovaní sú rozsiahle investície do čistejších výrobných technológií, na ktorých by sa mali podieľať oceliari a Európska únia. Rokovania v USA vyvolali vrásky na čele Ľubošovi Blahovi. V statuse na sociálnej sieti okomentoval nielen Matovičovu cestu za veľkú mláku, ale i situáciu okolo ruskej vakcíny Sputnik.
Panenko Marie, měj slitování!

„Mňa by fakt zaujímalo, čo robí Matovič v Spojených štátoch. Asi nikto neverí, že Truhlík z Trnavy, ktorému sa manželka stará ešte aj o rodinné financie, išiel niečo vyjednávať s U.S. Steel. Panenko Márie, měj slitování,“ Blaha.

A dodáva: „Dopadne to ako v Moskve. Páni sa dobre pozabávajú na Boratovi, čo ich došiel kuknúť, upečú ho ako žabu a on im podpíše čokoľvek. Van tajm, neks tajm.“ Podpredseda Smeru-SD poukazuje aj na to, že vzťahy s U.S. Steel nepatria do portfólia ministra financií, ale ministra hospodárstva. „A tak, ako sa Matovič v Moskve hral na ministra zdravotníctva, tak teraz lezie do kapusty Sulíkovi a zjavne ho chce iba ponížiť a vytočiť. Ďalej si robia naprieky ako malí pubertiaci. Sulík doma pení, dnes vyletel v parlamente na Budaja, že čo si to dovoľujú len tak zdvíhať rozpočet o neskutočné miliardy, kým je minister financií na výletíku v USA,“ píše v statuse Blaha, ktorý opäť pripomína aj vakcínu Sputnik.

Blaha: Zastavme, preboha, tú bandu primitívov, kým celkom nezničia naše krásne Slovensko (VIDEO)
Udalosti z posledných dní poriadne pohli žlčou aj poslanca Ľuboša Blahu. Ako na sociálnej sieti priznal, kým on bojoval v parlamente s koaličnými „pročkami“, zatiaľ koalícia „kopala“ do socializmu. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

V San Maríne celú populáciu zaočkovali Sputnikom a výsledok? Totálny úspech

„A potom sa čudujete, že týmto babrákom trvalo takmer tri mesiace, čo tu rvali Sputnik do hlodavcov, kým s ním konečne začnú očkovať? Sputnik už dávno mohol zachraňovať životy - a kvôli tejto vláde zomierali ľudia,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD.

Blaha dáva v statuse Slovensku za príklad malý štátik San Maríno, ktoré má vraj aktuálne socialistickú vládu. Podľa Blahu je San Maríno síce malý, ale sebavedomý a hrdý európsky štát. „Nekašľali sa, dohodli sa s Ruskom a celú populáciu zaočkovali Sputnikom. Výsledok - totálny úspech. Žiadne vedľajšie účinky, žiadne problémy, krajina sa znova otvára a lockdowny sa skončili,“ chváli smerák tamojších predstaviteľov.

No zároveň kritizuje, že v EÚ rozhodli, že Sputnik nezaradia medzi vakcíny, ktoré sa budú akceptovať v rámci tzv. covid-pasov. „Keďže San Maríno je ako enkláva vkliesnené do Talianska, znamená to, že jeho obyvatelia budú uväznení na svojom území ako v base. Až sem zašla nenávisť voči Rusku,“ konštatuje znechutene Blaha.

Oni nielen zabíjali a oberali ľudí o ich sociálne istoty, oni navyše kradli ako straky, rozčuľuje sa Blaha (VIDEO)
Poslanci nášho parlamentu potrebnou väčšinou schválili nielen Programové vyhlásenie vlády, ale tým aj zároveň vyslovili vláde Eduarda Hegera podporu. Nuž a práve toto sa nepáči opozícii, podľa ktorej tu takáto vláda nemá čo robiť. Ľuboš Blaha to v... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

V Nemecku sa usilujú Sputnik zdiskreditovať, ako len vedia, v Maďarsku funguje

Avšak to nie je podľa podpredsedu Smeru-SD všetko, pretože rusofóbia sa šíri vraj aj v nemeckej politike. „Najviac postihnutá je strana Zelených, ktorá možno bude v Nemecku onedlho vládnuť. Kedysi skôr ľavicová, dnes tvrdo neoliberálna, slniečkarska a protiruská strana. Zelení sa kompletne zbláznili a rozhodli sa zavetovať nákup Sputniku v berlínskej samospráve s odôvodnením, že Rusi väznia Navaľného. Zvláštne, že im pri britskej AstraZenece nevadí, že Briti väznia Juliana Assangea. A pri vakcíne Pfizer im nevadí Guantánamo ani milióny obetí amerických vojen. Prepánakráľa, čo má Sputnik spoločné s Navaľným?“ krúti hlavou nad krokmi niektorých politikov Blaha, podľa ktorého rusofóbni blázni zjavne nežijú iba na Slovensku.



Podľa Blahu sa v Nemecku snažia Sputnik zdiskreditovať, ako len vedia, no nepomáha to. „V Maďarsku perfektne funguje, rovnako aj v ďalších desiatkach krajín. A ľudia ho chcú. Nebyť retardovanej vlády, už sa ním dávno očkuje aj na Slovensku. Len to by takí ako Matovič či Sulík museli vládnuť, a nie sa len pubertálne hádať, robiť si infantilné naschvály a smiešne výletíky za štátne,“ konštatuje Ľuboš Blaha.

Na záver statusu s typickým humorom dodáva: „Posielame pozdravy Matovičovi do Ameriky. Nech si ho tam nechajú, my ho tu nechceme.“

Blaha: Je najvyšší čas zbaviť Matoviča právnej spôsobilosti. Zavrieť na psychiatriu a zahodiť kľúče
Blaha vs Matovič. Dvojica, ktorá nenájde vzájomný pokoj azda ani v hrobe. Podpredseda Smeru-SD si opäť podal šéfa OĽaNO, ktorý je, podľa neho, hodný na psychiatriu, prinajmenšom okamžitého odchodu z politiky. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik