Bezpečnostný analytik Šándor varuje: Právo na zdravie nemôže štát zmeniť na občiansku povinnosť
14 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Elitný český bezpečnostný analytik Andor Šándor varuje. "Blíži sa čas, keď ľudia prejavia občiansku neposlušnosť a to veľmi dôrazne!" Štát už dávno prekročil kompetencie, pokiaľ ide o vzťah občana k vlastnému zdraviu. Viacerí českí právnici dokonca k občianskemu vzdoru burcujú a neargumentujú ničím iným ako zákonmi štátu.


V Česku narastá počet ľudí, ktorí nechcú dodržiavať nariadenia vlády. Považujú ich za zlé, nelogické a chaotické. Pražský právnik Tomáš Nielsen vyzval k občianskej neposlušnosti.

"Dostali sme sa do situácie, kedy zdraví ľudia majú preukazovať, že nie sú chorí. Toto budú ľudia ťažko prijímať," povedal k prejavom občianskej neposlušnosti pre ŽivotvČesku.cz bezpečnostný expert Andor Šándor.

Právnička Laššáková: Ako vôbec môže niekoho napadnúť nútiť človeka do očkovania?
02 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Vláda nám berie to, čo nám dáva ústava - slobodu

"Vláda absolútne berie slobodu ľuďom pri ich rozhodovaní. Každý občan má podľa ústavy právo na to, aby v zásade používal vlastný rozum a konal na vlastnú zodpovednosť. Ja nikoho nenútim, aby chodil do reštaurácie, aby jazdil električkou a nebudem nikomu nariaďovať, aby niekam chodil s PCR testom alebo s antigénnym testom. Nech si každá reštaurácia nastaví pravidlá tak, ako chce. Ja pri sebe v pivovare nebudem testy od svojich hostí nikdy požadovať. Kto sa bude báť, že u nás náhodou niečo chytí, tak nech sem nechodí. Nech ide do reštaurácie, kde budú vyžadovať testy a očkovania. Ja takému jedincovi odporučím, nech nechodí do obchodov, nech prestane chodiť ku kaderníčke, nech prestane žiť vonku a zalezie k televízii, sedí doma a bojí sa," povedal podnikateľ a majiteľ reštaurácie Jiří Janeček pre ŽivotvČesku.cz.
Z práva sa stal trhací kalendár

"V odôvodnení mimoriadnych opatrení ministerstva zdravotníctva nie je uvedené nič o tom, čo je opatrením sledované, ako bude vyhodnocované, či je efektívne, aké sú jeho nevýhody, ekonomické dopady. Nieto ešte, ako bolo overené, že takéto opatrenie je primerané súčasnej situácii. Úplne ohavným príkladom je otvorenie škôl a škôlok podmienené masívnym testovaním detí a tým, že deti majú v škôlkach nosiť respirátory či rúška. Ani toto nie je podložené žiadnym vedeckým argumentom. Nie sú podrobené kritike zo strany psychológov, pedagógov a pod. Jediné, čo vláde v zavádzaní podobných opatrení pomáha, je strach, ktorý sa jej s pomocou niektorých pseudoodborníkov darí udržiavať na nepochopiteľnej úrovni, " povedal pre ŽivotvČesku.cz renomovaný právnik Tomáš Nielsen. Je členom iniciatívy Zdravé fórum.

Za návrhom na COVID pasy stoja Gréci, ktorí si chránia svoje záujmy, tvrdí právnička Laššáková
Zavádzanie COVID-pasov kritizujú mnohí, vrátane členských štátov Európskej únie. Slováci nie sú výnimkou. Medzi kritikov patrí aj právnička Judita Laššáková, odborná asistentka Miroslava Radačovského v europarlamente, ktorá to otvorene vyjadrila v... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Priama výzva k občianskej neposlušnosti

"Otvorene vyzývam k občianskej neposlušnosti proti mimoriadnym opatreniam MZ SR vo vzťahu k tzv. pandémii Covid-19. Možno moje pozvanie vyhodnotí disciplinárny senát Českej advokátskej komory ako porušenie povinností advokáta. Ale - ako človek plný lásky k životu, spravodlivosti a morálke nemôžem inak. Vyzývam k občianskej neposlušnosti a idem touto cestou, " uviedol Tomáš Nielsen vo vyhlásení.

K občianskej neposlušnosti vyzýva aj lekár Jan Hnízdil. Podľa neho skončil čas petícií a ľudia by mali aktívne začať prejavovať nesúhlas s krokmi vlády. "Skončilo podávanie petícií. Nastal čas občianskej neposlušnosti, pretože to, čo vláda robí, je protiústavné a protizákonné. Je predsa nezmysel, aby zdravý človek vonku nosil respirátor. To je v rozpore s medicínou. Prečo by som škodil svojmu zdraviu? Ministerstvo zdravotníctva predsa nemôže nariaďovať občanom, aby škodili svojmu zdraviu. Odmietnem to a pôjde to na súd. Na riadnom súde potom nech ministerstvo dokáže, že respirátory sú účinné a efektívne. Ľudia musia brániť individuálnu slobodu aj zákony a ústavu, " uviedol Jan Hnízdil pre projekt Slobodné univerzum.
Spoločenská sila protestu sa blíži k výbuchu

Podľa bezpečnostného experta Andora Šándor sa dalo čakať, že ľudia začnú aktívne prejavovať nespokojnosť.

"Je to logické pokračovanie stavu, keď tu vláda pandemické opatrenia zdôvodňovala tak, že u susedov to robia tiež. To však neznamená, že sa to robí v Rakúsku či v Nemecku automaticky správne. Tými opatreniami sa vláda rozhodla likvidovať len jednu časť segmentu ekonomiky a biznisu. Budí to dojem, že veľkí silní hráči si to vo vláde vylobujú a tí menšie si to odnesú." Povedal pre ŽivotvČesku.cz Andor Šándor, podľa ktorého vláda dlhodobo zle komunikuje s občanmi a vzniká presvedčenie, že pre veľkých hráčov pravidlá neplatia.

"Vláda mala počúvať zdravý rozum, nie sa iba prizerať , ako to robia susedia napríklad ako Matovič na Slovensku a iní. Podľahli sme šialenstvu a stratil sa rozum. Pozerali sme sa do zahraničia a hovorili si, že to tam robia správne. Veľa ľudí však tiež hovorí, že to správne nie je a musí sa to u nás robiť inak," dodal pre ŽivotvČesku.cz bezpečnostný expert Šándor.

(Medzititulky red. HD.)

Právnička Laššáková poukazuje na významné "osobnosti" v debilizácii slovenského národa
Judita Laššáková je právnička. "Myslí si pani Remišová a pán Matovič, že sme všetci rovnako nevzdelaní, ako sú oni?" pýta sa v statuse na facebooku. Naráža tým na výhovorky, na základe ktorých štát nenakúpi vakcínu Sputník V.... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Ivan Brožík