Americké kontinenty nezvládajú Covid-19. Počtom úmrtí vyplnila 40 percent z celosvetového počtu obetí
14 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Minulý týždeň na oboch amerických kontinentoch podľahlo Covidu-19 viac ako 34 000 ľudí. To je takmer 40 percent percent z celkového počtu obetí na celom svete. Uviedla to Panamerická zdravotnícka organizácia (PAHO). Dopyt po nemocničných lôžkach je podľa organizácie na niektorých miestach „hrozný“.




Portál RT informuje, že v regióne bolo za posledných sedem dní zaznamenaných viac ako 1,2 milióna nových prípadov ochorenia Covid-19. Toto napätie pociťujú najmä nemocnice v juhoamerických krajinách.

Na stredajšom tlačovom brífingu PAHO uviedol, že v celej Amerike je v súčasnosti obsadených takmer 80 percent jednotiek intenzívnej starostlivosti (JIS). V Čile a Peru je toto číslo 95 percent. V niektorých oblastiach Brazílie existujú čakacie zoznamy na lôžka.
Pandémia v Južnej aj Severnej Amerike je nekontrolovaná

"Je to jasný signál toho, že prenos v našom regióne zďaleka nie je kontrolovaný, aj keď krajiny ako USA a Brazília hlásia zníženie prípadov," uviedla riaditeľka PAHO Carissa Etienneová.

Americké námorné sily zaistili v Arabskom mori neznámu loď plnú zbraní
Útočné pušky, ťažké guľomety, ostreľovacie pušky, samopaly, zameriavače či protitankové riadené strely – s takýmto smrtiacim nákladom brázdila vody Arabského mora neznáma loď, až kým ju nezaistili americké námorné sily. Naskytá sa otázka: Kam... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Podľa údajov zdravotníckeho orgánu OSN bolo doteraz v regióne úplne očkovaných proti koronavírusu viac ako 140 miliónov ľudí. Populácia v Amerike je takmer 965 miliónov a „kým nebudeme mať dostatok vakcín na ochranu všetkých, zostanú v ohrození naše systémy zdravotníctva a pacienti, ktorí sa na ne spoliehajú,“ uviedla agentúra.
USA a Brazília stále vedú

V Severnej Amerike zaznamenal PAHO za posledný týždeň vyššiu mieru infekcie v Kanade ako v USA, ktoré však zostávajú najviac postihnutým národom pandémiou s 33,5 miliónmi potvrdených prípadov a viac ako 597 000 úmrtiami súvisiacimi s koronavírusom.

Biontech získal vďaka koronavírusu miliardové zisky
Vakcína proti koronavírusu priniesla spoločnosti Biontech za prvé tri mesiace tohto roka zisk 1,1 miliardy eur. Biotechnologická spoločnosť chce ďalej rozširovať svoje výrobné kapacity, a preto otvorí pobočku aj v Singapure, píše... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Kuba, ktorá od začiatku pandémie zaznamenala viac ako 118 100 potvrdených prípadov a 755 úmrtí, podľa údajov PAHO naďalej vedie v počte nových infekcií Covid-19 v Karibiku.

Pokiaľ ide o Južnú Ameriku, prípady sa prudko zvýšili v Guyane a Bolívii, ktoré susedia s druhou najviac postihnutou krajinou na svete, Brazíliou.

USA: Obyvateľov Ohia motivujú k očkovaniu lotériou o milión dolárov
Obyvatelia v americkom štáte Ohio, ktorí sa dajú zaočkovať proti novému druhu koronavírusu, sa budú môcť zapojiť do lotérie o milión dolárov. Mladší zaočkovaní občania budú môcť získať aj vysokoškolské štipendium. V snahe motivovať verejnosť, aby... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | tasr