Amazon šalie: Ponúka zamestnancom 100 dolárov, ak sa preukážu, že boli zaočkovaní proti Covid-19
14 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Amazon sa chystá vyplatiť zamestnancom 100 dolárov, ak sa preukážu, že boli zaočkovaní proti Covid-19, informuje portál RT.


Spoločnosť Amazon sa uchyľuje k zvýhodneniu pracovníkov, ktorí boli zaočkovaní proti koronavírusu. Okrem 100 dolárov za dôkaz o očkovaní dostanú noví zamestnanci Amazonu aj ďalších 1 000 dolárov.

Amazon je jedným z obchodov, ktorý do veľkej miery nepocítil ekonomický dopad pandémie. Existuje veľké množstvo ľudí, ktorí sa počas pandémie obrátili na elektronické obchody. Amazon sa snaží rýchlo prijať nových zamestnancov na balenie objednávok a zabezpečovanie logistiky.

Spoločnosť tiež plánuje zvýšiť mzdy pracovníkov o 0,50 až tri doláre na hodinu. Novo obsadené pozície budú mať v priemere mzdu 17 dolárov na hodinu. Spoločnosti ako McDonald's a Chipotle tiež oznámili plány na začatie zvyšovania hodinových miezd.

Sponzor Sputniku V odmieta tvrdenie nemeckých novín, že dohoda o dodaní vakcín je „mŕtva“
Tvrdenie nemeckých novín Bild, že dohoda o dodávke Sputniku V do Nemecka je „mŕtva“, nemá nič spoločné so skutočnosťou. Má za cieľ zabrániť ruskej vakcíne vstúpiť na európsky trh, uviedol sponzor vakcíny Informuje o tom portál... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Mnoho spoločností tiež pracuje na stimulovaní zamestnancov k očkovaniu, pretože pracovať s neustálymi obmedzeniami nie je zrovna najľahšie. Dollar General, Target, Best Buy a ďalší ponúkli zamestnancom možnosť buď sa dať zaočkovať počas pracovného času, alebo dostať platené voľno, aby sa zaočkovali sami.

Priame bonusové platby - podobne ako stratégia Amazonu - ponúkali aj spoločnosti, akou je obchodný reťazec s potravinami Kroger. Reťazec taktiež ponúkol jednorazovú platbu vo výške 100 dolárov plne zaočkovanému zamestnancovi.

Spoločnosť Amazon začala minulý mesiac implementovať očkovacie kliniky vo svojich skladoch v rôznych štátoch, aby povzbudila zamestnancov k očkovaniu.

Svet považuje USA za podstatne väčšiu hrozbu demokracie ako Rusko a Čína
Prieskum verejnej mienky uskutočnený v 53 krajinách zistil, že 44 percent ľudí na celom svete považuje USA za hrozbu pre svoju demokraciu, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Lukáš Leca