Soročinová: Daňoví poplatníci padajú na ústa ale vo výhode majú byť zas tí, ktorí neprispievajú  
13 | 05 | 2021 I Petra Demková

Monika Sofiya Soročinová reaguje na ohlásenú pomoc rodinám, jednorazovým príspevkom na dieťa. Považuje to za kampaň smerovanú k minorite. „Túto amatérsku vládu dostala k moci najmä istá minoritná skupina našich obyvateľov,“ ozrejmila.



Kampaň pre minoritu

Soročinová sa v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti pýta, č sa kampaň skončila, alebo práve začala. „Je verejným tajomstvom, že túto amatérsku vládu dostala k moci najmä istá minoritná skupina našich obyvateľov. (Viď. web sídlo Štatistický úrad, stačí pozrieť volebné okrsky istých obcí...),“ informuje mladá nádejná politička.

Blanár: Táto vláda zrušila ľuďom všetky sociálne istoty a ciele EÚ sú jej na míle vzdialené
V Portugalsku sa cez víkend uskutočnil Sociálny summit, na ktorom Slovensko zastupoval premiér Eduard Heger. Z jeho vyjadrení zaujalo poslanca parlamentu za Smer-SD Juraja Blanára najmä to, že našou prioritou je podpora malých a stredných... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Soročinová sama pochádza z východu, pomery preto pozná. „Pochádzam z východného Slovenska a keď som sa rozprávala s niektorými tamojšími voličmi, najmä OĽANO, z radov Rómskej menšiny, boli veľmi rozhorčení, pretože poprichádzali len kvôli voľbám s celými rodinami z Británie, keďže dostali “sľúbené”, a do toho prišla tesne po voľbách pandémia, hranice sa zatvorili, cestovanie sa obmedzilo, teda sa nevedeli vrátiť za svojou prácou naspäť do zahraničia, ktorá im zabezpečovala živobytie. Úprimne a právom sa rozčuľovali nad tým, ako boli oklamaní a že im to ani náhodou nestalo za “to”,“ napísala Soročinová.
Daňoví poplatníci padajú na ústa

Podľa nej, vláda vymýšľa náplasti na rany svojim rozčúleným voličom. Aby sa nepovedalo, prihodili ešte o 33€ na dieťa naviac oproti návrhu opozície. „Neuveriteľné, naozaj neuveriteľné,“ komentuje krok pronárodná kandidátka. „Daňoví poplatníci padajú na “ústa” v dôsledku krízy, podniky, umelci, športové kluby, cestovné kancelárie krachujú, pracujúci, študovaní a inteligentní ľudia, prichádzajú o prácu, áno tí, ktorí vám - vláda SR napĺňajú koryto, aby ste mali z čoho kŕmiť svoje hladné vrecká počas núdzového stavu, kedy sa verejné obstarávania prakticky nerobia... a zase majú byť vo výhode len tí, ktorí do rozpočtu tohto štátu ničím neprispievajú?“ hnevá sa Soročinová.

„Tomuto sa povie spravodlivosť? Alebo to nedajbože chcete nazvať rovnosťou? Toto je absolútne typický príklad šikany a diskriminácie,“ myslí si politička a dodáva: „Česť a úcta všetkým pracujúcim, či už sú z minority alebo majority.“