Peter Lipták šokuje: Po vakcíne Pfizer a Moderna zomrelo v Maďarsku oveľa viac ľudí ako po Sputniku!
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Doktor Peter Lipták nie je známy len ako kontroverzný lekár, ale aj bojovník za liek Ivermectin a tiež proti plošnému testovaniu či noseniu rúšok. Teraz sa zameral aj na očkovanie, ktoré mu tiež nie je priveľmi po vôli.


Slovensko v očkovaní proti koronavírusu zaostáva za priemeru v EÚ, čo sa naša vláda usiluje zmeniť. Nielenže vymýšľa rozličné programy, ale aj vkladá nemalé peniaze na jeho propagáciu. Ako píše doktor Lipták vo svojom blogu na liptakpeter.blog.pravda.sk, očkovanie by mali propagovať v prvom rade všeobecní lekári, ktorí nielenže najlepšie poznajú svojho pacienta, ale ten má k nim pre riešenie prípadných nežiadúcich reakcií po očkovaní aj najbližšie.
Očkovanie nepotrebujú deti ani tí, ktorí už majú prirodzenú imunitu

„Prečo ich úrady vynechali? Očkovanie z úradného rozhodnutia, bez účasti klinických lekárov? Dnes všeobecných lekárov pacientov nie je vôbec počuť. Naozaj je toto očkovanie normálne a prospešné? A ako je to z pohľadu vedeckej medicíny?“ pýta sa v úvode svojho blogu doktor Lipták, podľa ktorého Martin Kulldorff, najviac citovaný vedec, ktorý sa venuje epidemiológii na svojom Twitter konte napísal, že „vakcíny proti Covid-19 sú dôležité pre starších rizikových ľudí a tých, ktorí sa o nich starajú.“ Kulldorff navyše o všeobecnej povinnosti dať sa zaočkovať uviedol: „Myslieť si, že každý musí byť zaočkovaný je vedeckou chybou, rovnako ako je ňou myslieť si, že nikto by nemal byť zaočkovaný.“

Vedec podľa Liptáka tiež zdôraznil, že „deti nepotrebujú očkovanie ani tí, ktorí už majú prirodzenú imunitu“ po prekonaní Covid-19. „Faktom je, že deti nemajú žiadne dramatické priebehy ochorenia, zväčša sú bezpríznakové. Očkovanie pre ne nemá žiaden benefit, ale má veľa rizík“, konštatuje kontroverzný lekár a dodáva, že dnešná očkovacia stratégia, „zaočkovať všetkých“ je v rozpore s medicínskou vedou.

Nátlak na mladých ohľadom očkovania rastie. Motiváciou má byť sloboda cestovania. MUDr. Lipták reaguje
MUDr. Peter Lipták si všimol dianie v Čechách. Minister zdravotníctva P. Arenberger sa vyjadril, že v lete by mohli začať očkovať mladých od 16 rokov. Motivovať ich majú slobody, ktoré im blahosklonne udelia. Slovenský lekár je pobúrený.... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková

Koho teda podľa doktora Petra Liptáka neočkovať respektíve očkovať?

„Neočkovať tých, ktorí ochorenie Covid-19 prekonali a majú imunitu minimálne na 6 mesiacov. Prebiehajú tiež výskumy, ktoré u týchto ľudí už dnes predpokladajú celoživotnú silnú imunitu proti Covidu. Týka sa to aj pacientov, ktorí prekonali covid asymptomaticky, t.j. aj keď nemali príznaky tak si solídnu imunitu, aj po asymptomatickom ochorení, vybudovali,“ uvádza Lipták, ktorý odporúča dať sa vyšetriť a očkovať iba negatívnych. Dnešné štúdie podľa neho upozorňujú na vyšší výskyt nežiadúcich reakcií po očkovaní u tých, ktorí toto ochorenie prekonali. „Deti a zdraví ľudia do 60 rokov očkovanie nepotrebujú, pretože ich šanca ochorieť a mať vážnejší priebeh ochorenia sa počíta na zlomky promile, a preto u nich riziko z očkovania prevyšuje riziko z ochorenia,“ konštatuje Lipták.

„Zaočkovať nech sa dajú chronicky chorí a starí oslabení ľudia a prípadne ich opatrovatelia. Týchto potrebujeme naozaj chrániť očkovaním a pre túto skupinu je potom dôležité, ktorou vakcínou ich zaočkujeme,“ uvádza Lipták, podľa ktorého by sa mohli zaočkovať aj všetci tí, ktorí sa očkovania dožadujú, aj keď nie sú z rizikovej skupiny. „Očkovanie nech je vždy postavené na dobrovoľnosti a na odporúčaní všeobecného lekára, ktorý zhodnotí individuálne riziko svojho pacienta najlepšie. Samozrejme títo ľudia by mali byť zaočkovaní až po zaočkovaní všetkých rizikových pacientov,“ upozorňuje Peter Lipták.

Lipták: Dnešná očkovacia stratégia založená na vakcinácii všetkých je v rozpore s medicínskou vedou
MUDr. Peter Lipták si všíma, že očkovanie v minulosti vždy indikoval aj uskutočňoval ošetrujúci všeobecný lekár, ktorý pozná pacienta. „Prečo ich úrady vynechali?“ pýta sa v blogu. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Petra Demková

Akou vakcínou sa môžeme dať v súčasnosti zaočkovať?

K dispozícii sú experimentálne mRNA vakcíny Pfizer a Moderna, ktoré ale majú najviac závažných nežiadúcich účinkov. „Z krátkodobých sú to trombózy a na zistenie dlhodobejších sú experimentom práve očkovacie kampane. Vedci varujú pred autoimúnnymi ochoreniami, myokarditídami, neurologickými degeneratívnymi ochoreniami, prionovými ochoreniami, Alzheimerovou demenciou, poruchami plodnosti,“ vysvetľuje doktor Lipták. Očkujeme sa aj vektorovými vakcínami, ktoré sú na báze využitia oslabených adenovírusov.

„To sú vírusy u nás normálne vyvolávajúce banálnu nádchu, s ktorými človek koeexistuje milióny rokov. Sem patria vakcíny Sputnik, AstraZeneca a  Johnson a Johnson. Ak máte strach z Covid-u a chcete sa dať očkovať, vyberte si niektorú z týchto vektorových vakcín. Majú podstatne menej akútnych nežiadúcich účinkov (trombóz) a tento princíp je desiatky rokov preverený (vakcína Sputnik od roku 1985), že nemá hrozivé chronické nežiadúce účinky mRNA experimentálnych vakcín,“ konštatuje Lipták a dodáva, že to, že sa toľko hovorí o nežiadúcom účinku vakcíny AstraZeneca (trombóze), je iba mediálna manipulácia. Podľa Liptáka vo Veľkej Británii touto vakcínou už zaočkovali asi 18 miliónov ľudí a trombóza sa vyskytla u jedného zo 130 000 zaočkovaných.

Markíza brojí už aj proti acylpyrínu! MUDr. Lipták to nazýva škodlivými názormi
Markíza opäť šíri dezinformácie. MUDr. Peter Lipták ironicky nazýva známu súkromnú televíziu „doktorom Markízou“. Z odborných stanovísk, ktoré v tejto televízii prezentujú v hlavnom spravodajstve, sa smeje. „Acylpyrín poznáme a používame už viac... Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Petra Demková

V Maďarsku patrí Sputnik pre svoju bezpečnosť a účinnosť k najvyhľadávanejším

Peter Lipták radí, aby si záujemcovia o očkovanie vybrali iba účinnú a bezpečnú vakcínu, pretože to môže to byť na celý život. „Najúčinnejšia a najbezpečnejšia je dnes vakcína Sputnik, ktorou sa očkuje v 60 štátoch. Potom nasleduje Johnson a Johnson a AstraZeneca. Vo vyhodnotení očkovania v Maďarsku, kde je dnes už zaočkovaných cca 4 milióny ľudí, u vakcíny Pfizer bolo po zaočkovaní zaznamenaných až 32x viac úmrtí a u vakcíny Moderna 20x viac úmrtí na 100 000 zaočkovaných, než u vakcíny Sputnik, ktorou sa dnes v Maďarsku bežne očkuje a patrí k najvyhľadávanejším práve pre svoju bezpečnosť a účinnosť. A aj u vakcíny AstraZeneca bolo v Maďarsku zaznamenaných 4,5x menej úmrtí než po vakcíne Pfizer,“ ponúka doslova šokujúce informácie doktor Lipták.

Kontroverzný lekár sa tiež pýta, načo teraz unáhlene naháňame na zaočkovanie ľudí, u ktorých vôbec nie je z medicínskeho hľadiska indikované, riskujúc nežiadúce účinky? „A nedáme im ani možnosť si vybrať vakcínu, hoci je medzi nimi taký veľký rozdiel v účinnosti aj v bezpečnosti? Aby sme ich potom celý život liečili z rôznych komplikovaných ochorení?“ kladie ďalšie otázky Lipták, podľa ktorého očkovanie musí byť z odborného medicínskeho hľadiska správne indikované tak, aby v konečnom súčte to bolo pre zdravie ľudí prospešné a nedochádzalo k poškodeniu zdravia.

Rusi prešli vakcínou Američanom cez nos, tak sa rýchlo musí vytvoriť konflikt, tvrdí Lipták
Pri afére vyhostenia troch ruských diplomatov zo Slovenska pomaly zaniká tá s ruskou vakcínou Sputnik V. Kontroverzný lekár Peter Lipták ale na Sputnik evidentne nezabudol, pretože sa k nemu vracia vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik