Papalášizmus Igora Matoviča pretrváva, pancierovú limuzínu stále využíva. Vzdá sa jej vôbec niekedy?  
13 | 05 | 2021 I Petra Demková

Papalášizmus, či strach? Igor Matovič, napriek tomu, že už nie je premiérom, má ešte stále ochranku a pancierové auto. Voľakedy sa smial z Roberta Fica a vyhlasoval, že on žiadnu ochranku potrebovať nebude.



Matovič má viac ochrany ako ktorýkoľvek premiér pred ním

Dnes má Matovič väčšiu ochranu, ako ktorýkoľvek funkcionár pred ním. A to už ani nie je premiérom. Ak by ste však čakali sebareflexiu, uvedomenie si Matoviča, že niečo s ním nebude v poriadku, keď sa musí až tak báť o život, ste na omyle. Za všetko môžu samozrejme len protipandemické opatrenia, ktoré boli nutné. On tu zachraňuje životy a občania to nechápu.

"Matovič si kupuje Rómov, pošle im balík peňazí. Ostatným nedá nič," hnevá sa Blaha
Poslanec za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha sa hnevá na predsedu najsilnejšej vládnej strany OĽANO Igora Matoviča kvôli plánu nespravodlivo rozdeliť peniaze daňových poplatníkov. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Peter Sulek


Sme pravidelne svedkami, že poslanci OĽaNO a aj Igor Matovič, moderátorom v diskusných reláciách – ktorí sa ich pýtajú, prečo si myslia, že je ich popularita taká nízka, argumentujú, že je to len a len kvôli protipandemickým opatreniam. Ani slovo o prístupe k občanom, ani slovo o neustálych represáliách, vyhrážaní, pokutách, hrubom nátlaku. Ani slovo o nedostatočných kompenzáciách podnikateľom či občanom ktorí stratili prácu.

OĽaNO nechce ani počuť o tom, že mnohí zahraniční lídri, tiež bojujúci s Koronou stále populárni medzi svojimi občanmi sú; a ak ich popularita klesla, tak len prechodne a mierne. Prepad aký zaznamenalo OĽaNO je skutočne raritný.
Pancierová limuzína

Pluska informuje, že „bývalý predseda vlády ešte stále využíva zvýšenú ochranu, o čom svedčí aj pancierová limuzína, ktorou ho už niekoľko mesiacov vozia do práce.“

Pluska k tomu sprostredkúva aj stanovisko Ministerstva vnútra: „Na základe platnej legislatívy prináleží ďalších 90 dní poskytovanie ochrany osobe aj po skončení jej pôsobenia na poste predsedu vlády,” informuje MV SR. To, či potrebuje ústavný činiteľ ochranku aj po skončení výkonu svojej funkcie, vyplýva podľa rezortu vnútra z individuálneho posúdenia: „Jednoducho sa musia zvážiť všetky možné riziká a dôvody, či daná osoba ochranu potrebuje.“

Boris Kollár očakáva referendum. Sme rodina podporí predčasné voľby
Sme rodina podporí návrh na skrátenie volebného obdobia a pôjde do predčasných volieb. Uviedol pre Webnoviny Boris Kollár (Sme rodina). Očakáva referendum a podporí aj návrh na skrátenie volebného obdobia súčasnej vlády. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Dokedy bude mať bývalý premiér? zvýšenú ochranu?

K tomu, že Igor Matovič ochranku stále potrebuje, sa prikláňa aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník „Keď sa pozerám na sociálne siete a na to, čo sa tam deje, tak si myslím, že samotné správanie pána Matoviča si vyžaduje ochranu poskytovanú Úradom pre ochranu ústavných činiteľov a  diplomatických misií,” povedal Zábojník pre Plus JEDEN DEŇ.

Rezort vnútra zatiaľ nekomentoval, či bude mať Matovič používanie ochranky predĺžené. „Tieto informácie a postupy úradu sú predmetom utajovaných skutočností a  súčasťou taktiky výkonu ochrany, preto nie je možné o  nich informovať. Rovnako nie je možné verejnosť informovať o  skutočnostiach, ktoré by mohli mať relevantný vplyv na život a  zdravie chránenej osoby alebo na výkon poskytovania ochrany príslušníkmi úradu,” uviedli pre bulvárny portál.
Najväčšiu ochranu potrebuje "ten z ľudu"

U Igora Matoviča – poznajúc jeho rétoriku a postoj, nie je si vedomý svojho podielu viny – či už v spôsobe komunikácie s občanmi alebo preháňaním s opatreniami. Nehovoriac o tom, že pomoc štátu prevádzkam a podnikateľom je žalostná. Toto samozrejme ľudí rozčuľuje a na druhej strane aj privádza do šialenstva a zúfalstva. A ako je známe, zúfalí ľudia robia zúfalé veci. Áno, je vskutku možné, že sú tu ľudia, ktorí by sa uchýlili k násiliu. Ale, prečo to tak je?

Pancierovú limuzínu podľa zistení portálu Plus JEDEN DEŇ nevyužíval žiaden z predchodcov Igora Matoviča a paradoxne ani ten nie, proti ktorému sa viedol najväčší „odboj“, Robert Fico.

Je vskutku paradoxné, keď najväčšiu mieru ochrany potrebuje ten „z ľudu“, ktorý sa nazýva obyčajným človekom a vždy sa tváril najviac ako jedným z nás, občanov. Na zamyslenie.

"Hanba vám! Po Matovičovi tu bude potopa, tieto dlhy nesplatia ani naše deti!" varuje exminister Kamenický
Absolútne rozhorčenie – tak reaguje na najnovší, doslova bleskový návrh vlády navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o ďalších 3 a pol miliardy eur bývalý minister financií Ladislav Kamenický, píšu Parlamentné listy. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Diana Zaťková