Matovičova sestra Belicová: Tu nejde o to, o čom by malo byť referendum, ale o podstatu jeho existencie
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kroky, ktoré spravila prezidentka Zuzana Čaputová po spočítaní všetkých hlasov za vyhlásenie referenda, rozhnevali aj Zuzanu Belicovú, sestru Igora Matoviča. Od poslancov OĽaNO teraz očakáva, že budú brániť práva občanov a tiež demokraciu ako takú.


Zuzana Belicová sa nie raz postavila proti krokom svojho brata a jeho vlády. Teraz, po tom ako sa v otázke referenda obrátila hlava štátu na Ústavný súd, ale žiada poslancov Matovičovho OĽaNO aby zo všetkých síl brániť právo občanov vyjadriť svoj názor v referende. V statuse na sociálnej sieti píše, že očakáva, že teraz budú stáť na strane naozaj obyčajných ľudí.
Referendum je nástrojom moci občana v demokracii

„Keďže sa dnes pani prezidentka Čaputová v otázke referenda obrátila na Ústavný súd, očakávam, že všetci poslanci a poslankyne za stranu OĽaNO - NOVA - KÚ- ZMENA ZDOLA budú teraz stáť na strane naozaj obyčajných ľudí a zo všetkých síl brániť právo občanov vyjadriť svoj názor v referende, nakoľko to malo OĽaNO opakovane vo volebnom programe - posilnenie PRIAMEJ DEMOKRACIE,“ píše vo svojom statuse Belicová, podľa ktorej tu nejde o to, o čom by malo byť referendum, ale o podstatu existencie samotného referenda, ako nástroja moci občana v demokracii.



„Ja osobne som kvôli posilneniu Priamej demokracie OĽaNO viac krát volila. Nie kvôli niekomu, ako by si niektorí mohli myslieť, ale kvôli programu. Lebo som bola tiež z tých „dôverčivých“ a verila sľubom. Prosím o zdieľanie tejto fotky časti a bodu volebného programu OĽaNO. Mnohí ich poslanci ho pravdepodobne uvidia prvý krát. Ďakujem,“ dodáva na záver svojho statusu Matovičova sestra Zuzana Belicová.

Matovičova sestra odkazuje bratovi: Chceš zvyšovať dane? Šibe ti?!
10 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová