Západný agent Šnídl s krytím redaktora Denníka N ma rozosmial, hovorí Chmelár
12 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Eduard Chmelár sa vo svojom statuse pozastavil nad rusofóbnou aktivitou redaktora Denník N a nazval ho agentom.


V úvode Chmelár s dávkou vtipu požiadal svojich fanúšikov, aby mu neposielali každý výkrik nejakého proamerického škriatka, ktorý si o neho obtrie ústa. Hovorí, že informačná vojna, v ktorej sa nachádzame, ho už unavuje.
Agent Šnídl

Chmelár pokračuje tým, že agent Vladimír Šnídl s krytím redaktora Denníka N má byť frustrovaný práve z toho, že ho veľa ľudí považuje za amerického agenta. Ďalej upozorní na podlé spôsoby boja rusofóbov, Denníka N a podobných, keď pripomenie udalosť spred niekoľkých rokov.

Politických oponentov mali vtedy ľudia ako Šnídl šikanovať a kádrovať s cieľom znemožniť ich prístup do médií. Za týmto účelom zaviedli do verejného diskurzu diskreditačný výrok - keby to bol agent, nesprával by sa inak. Chmelár túto ich vlastnú formulku aplikuje práve na Šnídla a dodáva, že ho nie je možné považovať za novinára, voči čomu sa dá len ťažko namietať.

Chmelár: Je šialené, keď svetovú virologickú špičku prirovná pisálek z denníka N k podomovým predajcom hrncov
"A tomuto niekto hovorí seriózna tlač?" pýta sa na úvod svojho statusu na facebooku politický analytik Eduard Chmelár. Naráža tak na komentár redaktora denníka N, ktorý napísal, že podomoví predajcovia hrncov sú dôveryhodnejší, ako ruský výrobca... Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Michal Filek

Šnídlove fantazmagórie

Podnet k Chmelárovej reakcii dal Šnídl videom, v ktorom hovorí o akejsi prokremeľskej propagande.

"Hneď na úvod som vybuchol od smiechu, keď sa Šnídl predstavil ako „fanúšik Ruska“, ktorý má k nemu „pozitívny vzťah“, lebo – predstavte si – on tam bol na dovolenke!" píše Chmelár a pokračuje, "Video sa začína hneď klamstvom. Keď náš agentík odpovedá na otázku, kedy bude hovoriť o americkej propagande a tvrdí, že to urobí hneď, ako sa americká propaganda začne vo veľkom šíriť medzi Slovákmi a bude používať rovnaké metódy ako tá kremeľská. Už z tejto odpovede môžete vidieť, že od tohto človeka sa seriózneho prístupu nedočkáte, že nikdy neuzná americkú propagandu a že ju bude zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať."

Chmelár: Nikto neurobil prezidentský úrad takým zbytočným ako Zuzana Čaputová
Na prezidentku Zuzanu Čaputovú sa v poslednom čase sype čoraz viac kritiky. Je síce stále najdôveryhodnejším politikom u nás, lenže... Do kritiky hlavy štátu sa pustil v statuse na sociálnej sieti aj politický analytik Eduard... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Najatí propagandisti

Podľa Chmelára je problémom najatých propagandistov typu Šnídla, že nerozumejú ani len samotným pojmom. Za „kremeľskú propagandu“ majú považovať všetky posolstvá, ktoré obhajujú Vladimíra Putina – bez ohľadu na ich pravdivosť.

Šnídlov spôsob uvažovania označuje za primitívny z dôvodu, že Šnídl považuje motiváciu kritických ľudí za úplne jednoznačnú – všetci kritickí ľudia chcú podľa neho len nadávať na Západ, na médiá, na mimovládky a chcú sa zastať Putina, lebo sa chcú zapáčiť publiku. A to je, samozrejme, absolútna hlúposť.

Chmelár mu legitímne vyčíta, že odmieta čo i len pripustiť, že to, čo on považuje za „techniku propagandy“ je len iný názor na vec, ktorý tlačí ľuďom do hláv napríklad Denník N.

Celú reakciu Eduarda Chmelára nájdete TU.

Chmelár: Kto dnes najviac ohrozuje svetový mier? Fakty hovoria jasne. Nie je to Rusko, ale USA! (VIDEO)
Historik a politický analytik Eduard Chmelár sa rád postaví na obranu Ruska. Je odporcom mnohého prozápadného a najmä amerického. Pohľad na USA vyjadril nielen v statuse, ale aj vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik