Taraba naložil ministerke kultúry: "Vrchol arogancie! Likvidovať Maticu slovenskú a podporovať Csemadok"
12 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Poslanec Tomáš Taraba označil na tlačovej besede ministerku kultúry Natáliu Milanovú za likvidátorku národnej kultúry. Miesto podpory Matice slovenskej chce podporovať Csemadok.


Matica slovenská prepúšťa zamestnancov, počas piatich mesiacov tohoto roka ich prepustila 16 a pravdepodobne bude musieť  v prepúšťaní so súčasným nastavením  financovania pokračovať. Ohrozené sú vedecké a archivačné funkcie, činnosti regionálnej kultúry a vydavateľské činnosti, informujú Parlamentné listy. 

Taraba upozorňuje, že v tomto kontexte je poburujúce, že v poslaneckom klube hnutia Oľano, ktoré nominovalo aj ministerku kultúry Milanovú vznikla iniciatíva, ktorá má za cieľ napojiť maďarskú kultúrnu inštitúciu Csemadok na štátny rozpočet a zrovnoprávniť ju s Maticou  slovenskou.

Peter Tóth: Novinári sú komplicmi organizovanej skupiny Pčolinský - Lipšic - Košč (rozhovor)
Bývalý novinár Peter Tóth alias Ďateľ, Hlavnému denníku v exkluzívnom rozhovore poskytol svoj pohľad na dianie v SIS. Aj na kauzy, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Neobišiel ani Daniela Lipšica a Moniku Tódovú. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková


Poslanec za OĽaNO György Gyimesi  prichádza s touto  iniciatívou práve teraz, v období keď Matica slovenská doslova živorí.

V národnej strane ŽIVOT evidujeme snahu poslanca Gyimesiho pomáhať svojej menšine, ale odmietame, aby sa to dialo na úkor slovenských národných  ustanovizní,” uviedol Taraba.

Brať finančné prostriedky Matici slovenskej, finančne ju likvidovať  a dávať peniaze Csemadoku je podľa neho vrchol kultúrnej arogancie súčasného vedenia Ministerstva  kultúry SR.

Portál Aktuality.sk našiel na Ľuboša Blahu „špinu“, no ten sa na tom len dobre zabáva
Kým doteraz vyťahovali predstavitelia Smeru-SD kauzy koaličných politikov, portál Aktuality.sk vytiahli „špinu“ aj na podpredsedu strany Smer-SD Ľuboša Blahu. Ten sa im však z toho, ako jej jeho zvykom, iba typicky vysmial. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik