NAKA vypočúva príbuzného exministra Žigu vo veci úplatku 50-tisíc Eur
12 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
V budove Prezídia policajného zboru v ktorom slúži NAKA sa dnes vypočúva. Okrem Štefana Ž., ktorý je vzdialený príbuzný exministra hospodárstva a životného prostredia sa v nej nachádza aj Dobroslav Trnka. Trestne stíhaný bývalý generálny prokurátor. Výsluch Štefana Ž. sa týka úplatku v hodnote 50-tisíc eur.

Výsluch Štefana Ž. sa podľa portálu SME týka úplatku v hodnote 50-tisíc eur. V minulosti o ňom vypovedal bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník.

Úplatok mal nitriansky podnikateľ Norbert Bödör odovzdať práve Bernardovi Slobodníkovi a ešte jednému policajtovi. Finančná jednotka NAKA mala zahladiť vyšetrovanie Štefana Ž, informuje portál SME.

Dôvod výsluchu označil Štefan Ž. za hlúposť, píše portál SME.

Súd opäť pokračuje: Čistý deň žiada od exposlankyne Blahovej 60-tisíc a ospravedlnenie
Kauza resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante vypukla v roku 2016 po tom, ako naň upozornila vtedajšia poslankyňa parlamentu Natália Blahová. Tá dnes čelí súdnej žalobe, v ktorej od nej nezisková organizácia Čistý deň žiada ospravedlnenie a... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Žiga sa bráni. Ovplyvňovanie vyšetrovania odmieta

Žiga ešte vlani v decembri tvrdil, že informácie sú vymyslené. Považuje ich za súčasť politického boja. Informáciu o  vyšetrovaní svojho príbuzného mal zachytiť len okrajovo. Nezaujímal sa, prečo sa zastavilo.

Deklaroval, že obvinenému podnikateľovi Norbertovi Bödörovi nedával žiadne peniaze. Nikdy neovplyvňoval žiadne vyšetrovanie vo svoj prospech, ani v prospech príbuzných, píše portál SME.

Informáciu o tom, či sa stretol s obvineným bývalým riaditeľom Národnej jednotky finančnej polície Bernardom Slobodníkom odmietol komentovať. S Norbertom Bödörom sa podľa svojich slov stretol na spoločenských akciách, informuje portál SME.

Žilinka nevyhovel návrhu Jaroslava Haščáka na vylúčenie prokurátora
Generálny prokurátor Maroš Žilinka nevyhovel návrhu obvineného Jaroslava H. na vylúčenie dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) z vykonávania úkonov trestného konania. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | tasr