Kolíková je hlavou chobotnice, rodinného podniku, ktorý vyciciava štátne peniaze, tvrdí Blaha (VIDEO)
11 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

V parlamente to včera opäť žilo. Poslanci mali na programe odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Medzi odporcov jej zotrvania vo funkcii patril aj Ľuboš Blaha, ktorý svoje vystúpenie zverejnil aj na sociálnej sieti.


Kolíková síce odvolávanie ustála a vo funkcii zostáva. Argumenty, ktoré na jej adresu vyslovil v rozprave poslanec a podpredseda Smeru-SD Blaha však naznačili, že odísť z funkcie by mala sama. V statuse na sociálnej sieti napísal k zostrihanému videu z jeho diskusných vystúpení aj zopár riadkov. Blaha okrem iného uviedol, že ak vládni poslanci Kolíkovú podporia, stávajú sa spolupáchateľom jej podvodov a triumfálne potvrdia, že sú len jedna veľká mafia.
Od rodiny Corleoneovcov taká úspešná rodina ako Kolíkovej ešte na svete nebola

„Kolíková je symbolom zlodejín tejto vlády, symbolom pokrytectva slovenských liberálov, symbolom justičných vrážd aj symbolom likvidácie demokracie na Slovensku. Keby bola rovný chlap, tak už dávno odstúpi - ale nie, ona nie je rovná, ona je krivák!“ napísal Blaha a dodal: „Nebyť Kolíkovej, nažive ešte mohol byť hrdinský generál Milan Lučanský a v base by už dávno hnil Andrej Kiska. Taká je pravda.“

„Vraj je normálne, že takéto úspešné rodiny existujú. No ja vám poviem, že od rodiny Corleoneovcov takáto úspešná rodina ešte na svete nebola. Tam bol don Corleone, dnes tu je donna Mária. Výborne, gratulujeme,“ hovorí na úvod zostrihu s posmeškom poslanec Blaha.

Pristavil aj pri Kolíkovej tvrdení, že vraj z nej majú strach. „Z vás máme mať strach? Však vy ste boli naša obľúbená štátna tajomníčka. Vy ste boli za vlády Roberta Fica tá, ktorá garantovala spravodlivosť na ministerstve. Prečo by sme mali mať z vás strach? Však vy ste dokonca vydržala vo vláde Smeru dlhšie ako sám Robert Fico,“ búšil do Kolíkovej podpredseda Smeru-SD.

Ak ide o Kolíkovú, liberálne médiá sú ticho ako macko Uško hodinu po večerníčku, píše Blaha
"Všimnite si to ticho liberálnych médií. V parlamente práve Smer odvoláva ich milovanú ministerku Kotlíkovú. A oni nič. Tíško, tichučko ako Macko Uško hodinu po Večerníčku." Citát Ľuboš Blaha Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Predstavte si, že by bol na Kolíkovej mieste Fico

„Predstavte si, že toto, čo sa deje okolo Kolíkovej, by sa dialo okolo nejakého ministra vo vláde Roberta Fica alebo samotného Roberta Fica. Viete si predstaviť, čo by bolo v denníku SME či Denníku N? Palcové titulky od rána do večera. A dnes nič. Tvárime sa, že všetko je v najväčšom poriadku. Však čo, niekoľko miliónov,“ hovorí v rozprave Ľuboš Blaha.

„Viete si predstaviť, že Robert Fico by dával takýmto spôsobom svojmu bratovi miliónové zákazky? Že by jeho brat okrádal v bytovke ľudí a bol by z to odsúdený?“ pýta sa poslanec za Smer-SD a zároveň poukazuje na ľudí, ktorí sú dlhé mesiace vo väzbe vraj preto že sú vinní z toho, čo im zatiaľ ešte nedokázali. „Ona, ktorá najviac hovorila o transparentnosti, o spravodlivosti, o tom, ako sa nesmie zneužívať štát, ako sa nesmú vyciciavať peniaze a zrazu zistíme, že jej rodinná firma zarába milióny na štáte.

Blaha: Zastavme, preboha, tú bandu primitívov, kým celkom nezničia naše krásne Slovensko (VIDEO)
Udalosti z posledných dní poriadne pohli žlčou aj poslanca Ľuboša Blahu. Ako na sociálnej sieti priznal, kým on bojoval v parlamente s koaličnými „pročkami“, zatiaľ koalícia „kopala“ do socializmu. Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Slovensko vie, za čo je zodpovedná Mária Kolíková a vie, že by mala odstúpiť

Blahu „desí“ zistenie, že Kolíková je hlavou chobotnice, rodinného podniku, ktorý vyciciava štátne peniaze. „Takto fungujú mafie,“ hovorí poslanec za Smer-SD a dodáva, že Kolíková sa teraz postaví pred občanov a povie, že ona v podstate o ničom, čo sa páchalo v jej firme, nevedela.

Blaha však vo vystúpení pripomenul Kolíkovej aj smrť Milana Lučanského, po ktorej mala jednoznačne odstúpiť z funkcie. „Slovensko vie, za čo je zodpovedná Mária Kolíková a vie, že by mala odstúpiť. A už to dávno mala urobiť,“ trvá na svojom Blaha.

„Od Alexandra Macha (slovenský ľudácky politik a novinár, veliteľ Hlinkovej gardy, minister vnútra a podpredseda vlády Slovenského štátu. Bol spoluzodpovedný za perzekúciu slovenských židov a protifašistov. V roku 1947 bol odsúdený na 30 rokov väzenia – pozn. autora) tu nebolo také ohrozenie demokracie ako za Márie Kolíkovej. Toto je jej vizitka,“ porovnáva Blaha súčasnú ministerku spravodlivosti s veliteľom Hlinkovej gardy.


Ako môže Kolíková povedať, že referendum je proti princípom právneho štátu?!

„Ak ministerka spravodlivosti povie, že referendum je proti princípom právneho štátu, tak by mala okamžite vrátiť titul. Referendum je najvyššou formou demokracie, je formou priamej demokracie a predpokladá ho ústava v ôsmich článkoch,“ obracia podpredseda Smer-SD pozornosť na ďalšie Kolíkovej faux pas.

„Je tam všeličo, kvôli čomu nemôže byť referendum, ale nie sú tam predčasné voľby. Ako môže ministerka spravodlivosti povedať, že je to proti princípom právneho štátu?! Však za toto by mala odovzdať diplom. A prečo sa nebúri právnická obec,“ nechápe Blaha.

„Takého hulváta, aký spravila Mária Kolíková, to si nedovolil ani Kollár, to si tu nedovolili ani tí najväčší mafiáni. Toto by si nedovili ani Mikuláš Černák. A ona sa ešte tvári, že čo? Ja som nevedela...“ vracia sa Blaha na konci zostrihaného videa na začiatok príbehu ministerky,  kvôli ktorému sa ju usilovali odvolať.

Oni nielen zabíjali a oberali ľudí o ich sociálne istoty, oni navyše kradli ako straky, rozčuľuje sa Blaha (VIDEO)
Poslanci nášho parlamentu potrebnou väčšinou schválili nielen Programové vyhlásenie vlády, ale tým aj zároveň vyslovili vláde Eduarda Hegera podporu. Nuž a práve toto sa nepáči opozícii, podľa ktorej tu takáto vláda nemá čo robiť. Ľuboš Blaha to v... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik