Francúzske Mirage 2000 sa nad Čiernym morom nechali otočiť z kurzu ruskými Suchojmi
11 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Jednoducho to skúšajú. Na hladine flotily členských štátov NATO, vo vzduch zas ich bojové lietadlá Mirage 2000. To všetko v oblasti Čierneho mora v blízkosti hraníc s Ruskou federáciou. Keďže náš "mainstream" o tom nenapíše ani písmeno, robí to Hlavný denník.


Ak sa práve nezačali dovolenkové plavby či vyhliadkové lety, potom ide o drzú provokáciu vo farbách NATO. O tom sa však na Slovensku nepíše. Kúsok vedľa, v Čechách, však áno. Napríklad na portáli prvnizpravy.cz.
Tentoraz provokovali Francúzi

Ruské stíhačky Su-27 sprevádzali nad Čiernym morom lietadlá francúzskeho letectva Mirage 2000. Informovalo o tom ruské národné obranné stredisko.

"10. mája 2021 ruské strediská pre riadenie vzdušného priestoru nad neutrálnymi vodami Čierneho mora detekovali vzdušné ciele blížiace sa k ruskej štátnej hranici, " uviedla agentúra RIA Novosti.
Dovidenia!

Je potrebné poznamenať, že stíhačky Su-27 na príkaz velenia PVO Južného vojenského okruhu identifikovali vzdušné ciele ako taktická lietadla francúzskeho letectva Mirage 2000 a sprevádzali ich cez Čierne more.

Velenie vysvetlilo, že nedošlo k narušeniu štátnej hranice Ruska.

(Medzititulky red. HD.)

Američania posielajú do Nórska bombardéry B - 1B, Rusi ako odpoveď vytiahli z rukáva úplne neznáme rakety
Rusi vedia ako prekvapiť v správnej chvíli. Američania posielajú na základňu Orland v Nórsku strategické bombardéry B - 1B. Rusi zas na svoju základňu v Kaliningradskej oblasti poslali už osvedčené Suchoje - 27, ale! Nikto netuší, s akými raketami... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Ivan Brožík