Dag Daniš: Kolíková pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí"
11 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Daniš pre konzervatívny portál Postoj komentuje situáciu okolo ministerky Kolíkovej. Z každej strany chránená Kolíková mu pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí".


V komentári ozrejmil, že princíp nedotknuteľných "našich ľudí" spočíva v snahe chrániť a zľahčovať prešľapy ľudí z koalície alebo ľudí koalícii blízkych. Neprekvapuje ho pritom postoj premiéra, ktorý Kolíkovú podržal, ani postoj iných zainteresovaných. Prekvapuje ho postoj a zhovievavosť médií.

Podľa Daniša, ak by mal podobný problém ktokoľvek od Pellegriniho alebo Fica, investigatívne oddelenia všetkých médií na Slovensku by sa išli roztrhať a prekypovali by aktivitou.

Ministerku Kolíkovú považuje za progresívne krídlo strany Za ľudí, ktorá má mať veľmi blízke vzťahy s Čaputovou. Naznačuje, že práve preto môže byť tlak médií na vysvetlenie Kolíkovej podnikateľských prešľapov taký skromný.

Dag Daniš dáva Orbánovi za pravdu. Stredná Európa má budúcnosť. Liberálov triafa šľak
Dag Daniš vo svojej pravidelnej rubrike 7 dní v kocke komentoval rozhovor s Viktorom Orbánom. A dal Orbánovi za pravdu. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Amorálna Kolíková

Ministerke by sme síce mohli veriť, že nevedela o sprenevere svojej sestry a svojej firemnej spoločníčky v MK REAL. Alebo nevedela o prenájme priestorov ministerstva spravodlivosti firme s väzbami na svojho brata či o podobných obchodoch s RTVS a divadlom Nová scéna. Aj keď to všetko znie naozaj absurdne.
Ako však uvádza ďalej, problém ani tak nie je v trestnoprávnej rovine ministerky, ale v rovine morálky.

Zaujímať by nás podľa Daniša mal hlavne prípad firmy MK REAL. Kriminálnym spôsobom siahla na peniaze vlastníkov bytov, ktoré jej nepatrili, teda ich ukradla. Mária Kolíková vlastní podiel v tejto firme s majetkom 300 tisíc eur osem rokov.

Ďalej správne dodáva, že do ministerky spravodlivosti očakávame, že pôsobí len v takých firmách, aké má preverené. A o akých má základný prehľad. Čiže v takých, kde môže ručiť (nie právne, ale morálne), že ich podnikanie bude čisté.

Drgonec: Kolíkova nie je odborne zdatná na post ministerky spravodlivosti. Je drzá a nesebakritická
Bývalý sudca ústavného súdu Ján Drgonec vyhlásil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nie je odborne zdatná na post, ktorý zastáva. Navyše je drzá a nesebakritická, informuje portál Parlamentné Listy. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Dvojité kilometre

"Uspokojilo by nás, ak by Danko, Fico či Pellegrini vysvetlili spreneveru vo svojej firme tým, že o tom nevedeli a že treba konfrontovať konateľa? Alebo že zákon nevyžaduje od vlastníkov firmy, aby sa o ňu zaujímali?" pýta sa Daniš a vzápätí si odpovedá "nie, neuspokojilo."

Pokračuje tým, že Kolíková by mala narážať na zvedavosť a primeranú kritiku médií. A následne kolegov a koaličných partnerov. A že ak to tak nie je, môžeme za tým vidieť protekcionizmus. Dvojaký meter. A istý typ selektívnej mediálnej a politickej imunity, ktorá má zaručovať nedotknuteľnosť „našich ľudí“.

Kolíková je hlavou chobotnice, rodinného podniku, ktorý vyciciava štátne peniaze, tvrdí Blaha (VIDEO)
V parlamente to včera opäť žilo. Poslanci mali na programe odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Medzi odporcov jej zotrvania vo funkcii patril aj Ľuboš Blaha, ktorý svoje vystúpenie zverejnil aj na sociálnej sieti. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik