Z trpasličieho Spolu prestupuje do Progresívneho Slovenska feministka Simona Petrík
10 | 05 | 2021 I Petra Demková

Liberálka Simona Petrík, ktorá v minulom volebnom období upútala ako veľká feministka, oznámila odchod od Beblavého. Vstupuje do Progresívneho Slovenska. Petrík už asi nechce druhýkrát riskovať, že ostane pred bránami parlamentu.



Odchádzam a vstupujem

"Odchádzam zo Spolu a vstupujem do Progresívneho Slovenska,“ napísala na Facebook bývalá poslankyňa Simona Petrík. Rozhodla sa využiť ponuku, ktorú dostala od Ireny Bihariovej. Pre Petrík nebolo toto rozhodnutie podľa jej slov jednoduché. Nie je totiž ľahké opustiť stranu, ktorú ste zakladali, zdôverila sa. „Pre svoj odchod som však mala pádne dôvody, inak by som to neurobila. Sú dva: politický a ideologický,“ napísala.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/05/07/kto-je-karolina-farska-a-kam-sa-podela/
Spolu stoplo rokovania s PS

„Ten politický je, že sa nestotožňujem s rozhodnutím vedenia strany Spolu stopnúť rokovania s hnutím Progresívne Slovensko o možnom spájaní. Ako liberálka som bola vždy naklonená spájaniu síl s PS. Aj keď nám to pred rokom nevyšlo, vždy som považovala PS za nášho najbližšieho spojenca. Keď PS prišlo s návrhom začať rokovania na túto tému, bola som veľmi potešená, ale očividne vedenie strany Spolu to videlo skôr ako z núdze cnosť a keď vstupom poslanca Miroslava Kollára prišla možnosť vyskúšať to inak, z rokovaní o spájaní s PS ustúpili,“ napísala Petrík.

„Ich rozhodnutie absolútne rešpektujem, ale považujem ho za veľkú politickú chybu, pretože som presvedčená, že práve spojením s PS sme mohli zachrániť potenciál a budúcnosť strany Spolu a ľudí v nej,“ vyznala sa bývalá poslankyňa.
Nechcem byť v strane, ktorá má blízko k OĽANO

„S tým súvisí aj ten ideologický dôvod. Pred rokom na sneme strany Spolu, keď sme po odchode Miroslava Beblavého museli zvoliť nového predsedu strany, som podporovala víziu Juraja Hipša o novom smerovaní ako zelenej liberálnej strany. Avšak vedenie strany sa v posledných týždňoch rozhodlo otočiť ideové kormidlo strany smerom k širšie rozkročenej stredovej občiansko-demokratickej strane. Tu sa vo mne ozýva 100-percentná liberálka, ktorou som vždy bola, a nechcela by som sa jedného dňa zobudiť a zistiť, že som členkou strany, ktorá má bližšie k Za ľudí či OĽANO ako k Progresívnemu Slovensku,“ uviedla exposlankyňa.
PS je vraj to pravé orechové

„Na Progresívnom Slovensku mi vždy imponoval aj fakt, že majú príbeh, ktorým sa jasne bez kompromisov definujú ako liberálna, zelená, sociálna, ľudsko-právna a proeurópska strana 21. storočia. Z tohto dôvodu som nadobudla presvedčenie, že moje hodnotové nastavenie, ktoré je liberálne a ľudsko-právne a témy, ktoré ma zaujímajú a ktorým sa dlhodobo venujem, a to rodová rovnosť, boj za práva žien a rodinná politika, nájdu väčšiu podporu a uplatnenie v hnutí Progresívne Slovensko.

Na záver už Simona Petrík len zaželala strane Spolu veľa zdaru na ďalšej ceste.

Progresívna Bihariová má výhrady voči učebnici. Píše sa v nej, že dánske deti sú blonďavé
Prepáčte, ale toto sa môj syn učiť nebude,“ rezolútne vyhlásila na Facebooku predsedníčka Progresívneho Slovenska. „To už by sme snáď v roku 2021 mohli deťom prezradiť, že v globalizovanom svete nemá žiadna krajina žiaden vizuálny prototyp,“... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Petra Demková