Jozef Šátek: Spoločné záujmy tandemu Matovič - Remišová. Zničí nimi Remišová vlastnú stranu?
10 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý elitný vyšetrovateľ a právnik Jozef Šátek si všíma až príliš nápadnú poddajnosť Remišovej voči Matovičovi. Rešpektuje ho viac ako postoje členov vlastnej strany. To dokazujú mnohé ich odchody. Vynára sa perspektíva zániku Za ľudí a vstup Remišovej naspäť do OĽaNO.


"Takmer všetky komentáre o príčinách odvolávania Kolíkovej sú veľmi všeobecné a povrchné. Najmä čo sa týka stanoviska predstaviteľov OĽaNO a Za ľudí. Všetkým musí byť predsa jasné, že skutočnou príčinou jej spochybňovania a umlčiavania nie je ´konflikt záujmov´. Je to jej všeobecná obľúbenosť ako kvalitnej ministerky a jej politické postoje počas vládnej krízy i po nej." Pripomína menej medializované skutočnosti Jozef Šátek v statuse na sociálnej sieti."

Remišová až ofialovela od zlosti. “Toto už je normálna nemohúcnosť…", Pellegrini ju totálne valcoval
Peter Pellegrini zhodnotil vládnutie Veroniky Remišovej, ktorá po slovách bývalého premiéra SR úplne stíchla. Podľa opozičného poslanca a lídra strany HLAS-SD ide o nemohúcnosť, ktorú vláda dokazuje. Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


Reprofoto status FB (Jozef Šátek)

Bez mandátu vlastnej strany

"Už počas riešenia vládnej krízy niektoré vyjadrenia V. Remišovej boli zarážajúco všeobecné. A pri tých konkrétnejších tlmočila len svoj osobný názor. Včera poslankyňa Letanovská uviedla, že spojenie odstúpenia obidvoch hlavných aktérov vládnej krízy Matoviča so Sulíkom nemala Remišová prerokované s vedením Za ľudí a nikdy o tejto otázke (odstúpenie Sulíka) ani nerokovali. Takže to bol len jej osobný názor. Ten, pravdaže, len náhodou veľmi vyhovoval práve Matovičovi."
Pomsta Kolíkovej za vernosť Matovičovi

"Bola to Remišová, ktorá po dohode s Matovičom navrhla do trojkoaličnej vlády poslanca Valáška ako náhradníka za ministra Korčoka. Ten aj malú chvíľku vajatal, ale potom mu to došlo a návrh odmietol. Jednou z tých, ktorá jednoznačne komunikovala potrebu odstúpenia premiéra I. Matoviča z postu, bola aj ministerka Kolíková, ktorá si dokonca ´dovolila´ tvrdiť, že si nevie ďalšie pokračovanie vo vláde predstaviť s premiérom Matovičom a zároveň kategoricky odmietla trojkoalíciu a vytesnenie SaS z vlády." Pokračuje Jozef Šátek.
Remišovej hlava v piesku

"Zdá sa, že nielen počas vládnej krízy existovala veľmi úzka koordinácia medzi Matovičom a Remišovou, ale táto pokračuje aj teraz. Značne agresívne vystúpenie Matoviča i klubu OĽaNO voči ministerke Kolíkovej je opäť v súzvuku s tichým, málo výrazným a nemastno-neslaným stanoviskom Remišovej na obranu ministerky Kolíkovej. Toto nehovorím ja, ale poslankyňa Letanovská a fakty."
Zbaviť sa alternatívy a konkurencie v popularite

"Je v bytostnom záujme obidvoch týchto predstaviteľov buď vystrnadiť ministerku Kolíkovú z vlády alebo aspoň značne utlmiť jej kroky pri presadzovaní reformy súdnictva i kritické výroky ako političky dovnútra vládnej koalície. Remišovej tiež nemusí robiť dobre stále opakujúce sa chválospevy na vynikajúce výsledky práce Kolíkovej ako jedinej aktívnej ministerky, keď predsa ministerkou v tejto vláde je aj samotná Remišová a o nej nič. No a Kolíková sa skutočne ukazuje ako jediná možná stmeľujúca a principiálna alternatíva na poste predsedníčky rozpadajúcej sa Za ľudí, čo opäť najmenej dvom určite nevonia." Končí status na sociálnej sieti Jozef Šátek.

(Medzititulky red. HD:)

Vicepremiérka Remišová je v poriadnej plnke. Má podiel v štyroch bytoch, z toho jeden je v Belgicku
04 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev