Dušan Čaplovič: Väčšina politikov, novinárov a analytikov myslí ako tí z prednovembrového režimu
10 | 05 | 2021 I

Mimoriadne zaujímavý názor si dovolil vysloviť exminister školstva Dušan Čaplovič. Verejne formuloval to, čo si mnohí už dávno myslia, no sami od seba sa to boja vysloviť. Citujeme: "Väčšina politikov, pracovníkov médií a analytikov má podobný spôsob myslenia, ako politici a novinári prednovembrového, prosovietskeho režimu."


"Súčasný svet čoraz viac ovláda povrchnosť, ktorá presiakla najmä do politiky, žurnalistiky a práce politických analytikov. Spôsobila to nízka úroveň vzdelania, najmä z oblasti sociálnych a humanitných vied." Do kameňa treba tesať nielen tieto, ale aj nasledujúce slová exministra školstva Dušana Čaploviča. Napísal ich v statuse na sociálnej sieti.

Klamú, až sa im z úst práši a ešte sú na to hrdí. Bezhraničná drzosť našich "politikov" v médiách!
Nedeľná relácia V politike TA3 priniesla od dočasne trvale suspendovaného moderátora Dolinského (alkohol za volantom) aj iné pozoruhodnosti. Moderovala ju expolitička a zrejme aj vicepolitička Zuzana Martináková z manažmentu televízie. Viacerí... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto status Fb (@Dušan čaplovič)

Podliezajú a plagiujú

"Noví absolventi získavajú tituly podliezaním pod latkou kvality. Netreba sa preto diviť, že najviac plagiátorov pochádza z prostredia takzvaných mäkkých vied."
Z núl politici, novinári a mimovládky

"A práve títo absolventi sa uplatňujú v politike, žurnalistike a v politických mimovládnych organizáciách. Škola im umožnila opisovať, povrchne a nekriticky preberať informácie." Kruto konštatuje Dušan Čaplovič. To však nie je všetko. Každú jeho úvahu možno doslova hltať.
Povrchnosť, predajnosť, pandémia straty rozumu

"Povrchnosť, predajnosť, pandémia straty rozumu a pamäti nedovolí hlbšie vnímať kauzalitu udalostí, súvislosť príčiny a následku aj v historickom reťazení. Práve preto médiami povrchne komentované dianie, servírované tajnými službami veľmocí, je často vo verejnosti spochybňované.

Keď trolling kritizuje trollovanie, alebo mávajme na americké konvoje a vidlami žeňme civilistov z Ruska
Americké vojenské konvoje a ozbrojené konvoje armád NATO sa nám po Slovensku preháňajú mustangy na amerických savanách. Div, že ich nevítame z oficiálnej úrovne ako kedysi zvykli pionieri mávadlami na prvého mája súdruhov na tribúne. Jazda... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Výrok za mnohých z nás

Povinnosťou občanov nie je len prijať jednofarebne opísaný skutok a jeho politickú či mediálnu interpretáciu. Väčšina politikov, pracovníkov médií a analytikov má podobný spôsob myslenia ako politici a novinári prednovembrového, prosovietskeho režimu.
Zabúdame a zas v predklone

Vtedy bol za všetko vinný západný imperialistický svet a bolo treba brániť komunistický tábor a jeho ideológiu. Dnes je to naopak, za všetko zlé okolo nás je vinná putinovská ruská politika. Zabúdame a v predklone opäť len slúžime.
Bez komentára

Terajší svet je plný internetových klamstiev, neskutočných spravodajských hier aj v oficiálnych médiách. Slúžime týmto hrám, ktoré okolo nás rozpútali nadnárodné záujmy veľmocí. Nedávno zosnulý vedec Ivan Havel povedal, že sú tri druhy ľudí, tí, ktorí ctia zákony, ďalej tí, čo počúvajú vladára a napokon tí, čo myslia.
Myslieť je imperatív doby!

Životné skúsenosti ma nútia racionálne premýšľať a nekonať tak, ako mi diktujú premúdrení „vzdelanci“ a povrchní interpretátori. Odmietal som falošné dôvody bombardovania Juhoslávie, vojny v Perzskom zálive, ale aj odpočúvania európskych politikov zámorskými tajnými službami.
Memento

Odmietam počúvať povrchných krikľúňov, prijímať jednostrannú nenávisť a ohrozovanie civilizácie od pokrútených charakterov. Preto dosť už bolo obchodu so zbraňami z nášho územia, ktoré slúžia krvavým cieľom a sú príčinou lokálnych konfliktov a destabilizácie života na našej planéte. Pamätajme, že ak strácame rozum a pamäť, strácame aj svedomie.

(Medzititulky red. HD.)

Reprofoto status FB (@Dušan Čaplovič)


Zbrane a ďalšie zbrane... (Reinhard Wolff)
Komentár Reinharda Wolffa (TAZ) Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová