Doktor Lipták: Korčok by mal byť dôvodom znovuzavedenia trestu smrti za vlastizradu
10 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podľa kontroverzného lekára Petra Liptáka sa minister zahraničných vecí Ivan Korčok pri otázke sankcií na Bielorusko opäť pekne vyfarbil. Na sociálnej sieti dokonca píše, že práve šéf rezortu diplomacie by mal byť dôvodom znovuzavedenia trestu smrti za vlastizradu.


Minister Ivan Korčok je názormi jasne proamerický a prozápadný. Prekáža mu všetko, čo sa čo i len trochu odkláňa na východ. Dôkazom sú nielen jeho názory na Rusko. Najnovšie aj na Bielorusko a jeho prezidenta Lukašenka. A práve názorom šéfa rezortu diplomacie venuje doktor Peter Lipták krátky status. Navrhuje za jeho názory Korčokovi zaujímavé tresty.
Jemnejšia alternatíva by mohla byť trestnica za polárnym kruhom

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Korčok chce od Európskej komisie žiadať plán pre Bielorusko, ktorý bude nielen rešpektovať reštriktívne opatrenia, ale umožní ísť aj nad rámec uvalených sankcií. Podľa Korčoka totiž nie je vidieť žiadnu zmenu politiky a pozície tamojšieho prezidenta Alexandra Lukašenka, ktorý potláča základnú žiadosť Bielorusov na slobodu a demokraciu.

Šéf našej diplomacie po telefonáte s líderkou bieloruskej opozície Svetlanou Cichanovskou poukázal aj na 350 politických väzňov, viac ako tritisíc aktívnych trestných konaní proti aktivistom, novinárom aj bežným občanom či na 35 tisíc osôb zatknutých od minuloročných volieb. „Toto všetko sú jasné dôkazy nedemokratickosti a nelegitímnosti Lukašenkovho režimu,“ tvrdí Korčok.



A aký názor má jeho „odporca“ Peter Lipták? „Ži a nechaj žiť!“ píše na úvod statusu a potom nekompromisne dodáva: „Aj Korčok by mal byť dôvodom znovuzavedenia trestu smrti za vlastizradu. Jemnejšia alternatíva by mohla byť dohoda s Ruskom o prenájme potrebnej kapacity v trestnici za polárnym kruhom."

Lukašenko: Uväznili sme skupinu napojenú na CIA. Chcela zavraždiť mňa a moje deti
18 | 04 | 2021 | editor01hd