Ďalší škandál Johnson & Johnson: Pravdepodobne bolo závadných až 70 miliónov dávok vakcíny!
10 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kým niektorí slovenskí politici ukazovali a stále označujú ruskú vakcínu Sputnik V za problémovú, tie „západné“, sa topia v problémoch. Už ich má nielen AstraZeneca, ale ďalší škandál aj Johnson & Johnson.


Vakcínu spoločnosti AstraZeneca po viacnásobných úmrtiach a mnohých problémoch s krvnými zrazeninami odmietli používať viaceré štáty Európy a sveta. Teraz sa dostala do vážnych problém aj spoločnosť Johnson & Johnson. Ako uvádza portál ac24.cz, niektoré zahraničné médiá informujú, že je pravdepodobne závadných až 70 miliónov dávok jej vakcíny proti koronavírusu.

Podľa amerického denníka The New York Times, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje, bude vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson overovať Úrad pre kontrolu potravín a liečiv USA (FDA). Podľa vládneho zdroja je FDA znepokojený eventuálnym znečistením iných partií, ktoré sa vyrábali súčasne so závadnými dávkami. Už skôr bolo oznámené, že si pracovníci závodu v Boltimore splietli ingrediencie dvoch rôznych vakcín proti koronavírusu, kvôli čomu sa znehodnotilo 15 miliónov dávok vakcíny Johnson & Johnson.

Európska komisia údajne neobnoví zmluvy s AstraZeneca a Johnson & Johnson
Niečo sa deje. Vakcína, ktorá mala byť cestou k slobode, ktorej negatíva sú zanedbateľné oproti pozitívam a ktorá je označovaná za vlajkovú loď v boji s pandémiou, podľa všetkého v Európe končí. Opäť sa potvrdilo, že rozdiel medzi konšpiráciou a... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Robert Bačinský