Čo majú spoločné Desmod, netopier a Pellegrini? Členovia rozhádanej kapely ostali susedmi
10 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Napriek tomu, že sa kapela rozpadla a podľa niektorých medializovaných informácií sú ich vzťahy naštrbené, budú sa musieť strpieť aspoň ako susedia, píše Plus 7 dní.

Členovia formácie, ktorá získala Zlatého slávika za najpopulárnejšiu kapelu až 7-krát, si totiž za svojich najlepších čias zaobstarali v dedinke Zbehy v Nitrianskom kraji rodinné domy na jednej ulici. „Ploty sme tam mali od začiatku, to boli vždy také zadné vrátka,“ smiali sa.

Líder Desmodu Mário Kollár, známy skôr pod umeleckým menom Kuly, dodnes susedí s rozhádaným gitaristom Richardom Synčákom a manažérom Michalom Malicherom, s ktorým zostal za dobre. Na tej istej ulici dodnes býva aj Malicherov predchodca, niekdajší manažér kapely Michal Kožuch. Kapelu opustil ako prvý v čase, keď vyšla na povrch kauza s expremiérom a lídrom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. Ten Kožuchovi podľa dostupných informácií udelil špeciálnu výnimku na založenie súkromnej školy v Nitre.

Jakubec sa škodoradostne teší z rozpadu Desmodu: Tieto kapely sú podľa neho na rade!
06 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Netopier pri kolíske aj hrobe kapely?

Ako píše Plus 7 dní, Desmod založil Kuly s bubeníkom Jánom Škorcom v roku 1996. Vtedy malo ísť pôvodne o metalovú formáciu. Nazvali ju podľa druhu netopiera žijúceho v Južnej a Strednej Amerike. Desmod červený sa živí cicaním krvi iných živočíchov. Netopiera pritom mnohí označujú aj za primárneho hostiteľa koronavírusu, ktorý spôsobil celosvetovú pandémiu, v dôsledku čoho umelci nemôžu vystupovať.

Práve to má byť kameň úrazu a dôvod rozpadu kapely. Kuly sa mal totiž počas lockdownu uzavrieť do seba a zrušenie verejných podujatí znášal veľmi ťažko. Frontman kapely sa mal rozhádať s drvivou väčšinou jej členov, najmä so Synčákom. Budúcnosť Desmodu je otázna. Podľa niektorých informácií totiž do kapely hľadajú nového "Kulyho".

Topmodelka Kurková porodila v obývačke! Zvláštne meno dievčatku vybrali súrodenci
10 | 05 | 2021 | Tibor Sipos