Sulík: "Matovič si reformy predstavuje ako Hurvínek válku, proste len strieľa od boku"
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Hosťami diskusnej relácie Na telo televízie Markíza dnes boli hosťami Richard Sulík (SaS) a Juraj Blanár (Smer). Na pretras prišla, okrem iného, aj téma o pripravovanej Matovičovej daňovo-odvodovej reforme a Sulík to okomentoval jednoznačne: "Minister financií si to zatiaľ predstavuje ako Hurvínek válku.“ 


Minimálne v otázke vzťahu k expremiérovi Igorovi Matovičovi sa vicepremiér Richard Sulík pravdepodobne naozaj na nič nehrá. “Ak by Igor Matovič naozaj odišiel, vláda by bola pokojnejšia, mali by sme menej kríz,” povedal Sulík v súvislosti s otázkou o vyhrážkach ministra financií o odchode z vlády, ak sa mu nepodarí presadiť jeho návrhy pre rodiny, píše portál eReport.sk.

Tvrdí, že úvahu o 25-percentnej dani má priamo od Matoviča. Reagoval tak na slová Matoviča, ktorý tvrdil, že Sulik týmto zavádzal. Pokiaľ bude jeho navrhovaná pomoc rodinám založená na zvyšovaní daní, SaS ho nepodporí. “Nikdy nezahlasujeme za 25-percentnú daň,” potvrdil aj Blanár.

Hrozí koniec staronovej vlády? Klus naznačil, čo by ju mohlo položiť na kolená!
V pondelok sa bude v parlamente hlasovať o návrhu na odvolanie šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej. No už dnes vieme, aký postoj zaujali niektorí poslanci. Jeden z nich dokonca hovorí, že odvolanie ministerky by mohlo znamenať koniec... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Sulík kritizoval to, že jeho návrhy zatiaľ nie sú nie sú dotiahnuté, a aktuálne tak pôsobia ako „výstrely od pása“. Zmienil sa tiež, že si to minister financií zatiaľ predstavuje ako „Hurvínek válku“.

Finálna podoba daňovej a odvodovej reformy Slovenska bude známa o niekoľko týždňov. Informoval o tom v stredu 5. mája na brífingu minister financií Igor Matovič s tým, že Slovensko potrebuje poctivú a prorodinnú reformu.

Tá má zjednodušiť daňový systém a dane majú byť spravodlivé a férové. O 25 % DPH však podľa ministra financií vláda nerozmýšľa a nikde v materiáloch sa to neuvádza.

V TA3 to vrelo! Kolíková zaútočila na novú moderátorku
Tá je to teda dala! Ministerka Kolíková prešla do útoku. Miesto toho, aby obhajovala kauzy, kvôli ktorým bude čeliť odvolávaniu v parlamente, zgustla si na novopečenej moderátorke relácie V politike televízie TA3. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková