Slovenskí politici ku Dňu matiek: Ktorý z nich prejavil k tej svojej najväčšie city?
09 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Dnes sa oslavuje Deň matiek a príspevkami s ním spojenými sa množí celý internet. Výnimkami nie sú ani slovenskí politici ako expremiér Peter Pellegrini, predseda parlamentu Boris Kollár či niekdajší minister zdravotníctva Richard Raši.


Ľuboš Blaha

Ľavicový politik zo Smeru Ľuboš Blaha na sociálnej sieti spojil Deň víťazstva na fašizmom s Dňom matiek. V príspevku tak pochválil účastníkov na Slavíne, ktorí si prišli uctiť pamiatku padlých hrdinov. "Pozdravujeme vás zo Slavína, priatelia - spolu s mojou maminkou. Pred chvíľkou sme sa poklonili našim hrdinom. Keby ste videli tie masy ľudí na Slavíne - nádherný pocit," napísal Blaha na Facebooku.

Pokračoval slovami vďaky, ktoré venoval svojej matke: "A ďakujem maminke za to, ako má vychovala, za všetku lásku a obetu - za všetko."



Peter Pellegrini

Na svoju mamu nezabudol ani bývalý predseda vlády a líder Hlasu Peter Pellegrini. "Všetkým mamičkám želám krásny sviatočný deň. Som veľmi vďačný za to, že tú svoju môžem stále objať a povedať jej, že jej ďakujem za všetko, čo pre mňa urobila," napísal na svojej facebookovej stránke.



Juraj Šeliga

Dojímavé blahoželanie svojej matke postol na sociálne siete aj poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga. "Všetko len to najkrajšie všetkým mamám k medzinárodnému dňu matiek! Kde by sme bez našich mám boli," položil rečnícku otázku podpredseda koaličnej strany Za ľudí. "Mami ďakujem Ti za všetko a mám ťa veľmi rád," dodal.



Boris Kollár

Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina je 12-násobným otcom, avšak matku má samozrejme iba jednu. Ku Dňu matiek tak jej, ale aj všetkým ostatným venoval srdečný pozdrav a síce to má, ako sám povedal, a o čosi "náročnejšie", ako prvú navštívi práve svoju miminu.

"No ja to dnes budem mat náročné, kým to obehám, ale moje prvé kroky viedli ku mojej milovanej mamine. A rovnako želám všetkým mamám krásny sviatok a veľa, veľa lásky od nás, čo ste im dali život, vychovali ste nás, dali lásku a obetu. Vďaka vám mamičky," napísal na sociálnych sieťach Kollár.



Richard Raši

Obrovské slová vďaky prejavil aj niekdajší minister zdravotníctva či primátor Košíc Richard Raši. Člen hnutia Hlas-SD opísal radosť jeho matky, s ktorou sa už vďaka miernemu uvoľňovaniu môže schádzať častejšie. "Mami, ďakujem za všetko čo pre mňa robíš, podporuješ ma, za to že si ma vychovala, učila si ma prvé slová a naučila si ma robiť veci naozaj poriadne," napísal Raši.

"Dnes, keď som prišiel k mame, videl som jej úsmev, po dlhej dobe sa potešila, pretože sa ako tak už môžeme stretávať. Ľudský dotyk a prítomná emócia je na nezaplatenie. Všetkým mamičkám prajem krásny Deň Matiek," uzavrel niekdajší smerák.



Ožratí Mojsej, Kušnírová či Mikla: Známe tváre, ktoré si sadajú za volant na mol
06 | 05 | 2021 | Tibor Sipos