Šeliga, Droba a Žitňanská sú sudcami vo vlastnej veci, upozorňuje Tomáš Janco
09 | 05 | 2021 I René Skalný

Nočný záťah, kedy si počas zákazu vychádzania podpredseda parlamentu so svojou poslaneckou kolegyňou a bratislavským "županom" len tak odskočili do baru Štefana Hríba má pokračovanie. Právnik a  aktivista Tomáš Janco na sociálnej siete upozornil na mnohé zaujímavé súvislosti.


"Fascinujúce, ako sa v médiách berie za vyvodenú zodpovednosť pre Šeligu a Žitňanskú to, že sa vzdali funkcie a ďalej berú tisíce za sedenie v parlamente. Zatiaľčo pre výnimočný stav dávame biednych ľudí, čo ukradli trocha jedla do basy a ľudia platia tisíce zo svojich už aj tak znížených príjmov na pokuty. A je jedno, či to, čo porušili dávalo zmysel alebo nie." Píše Janco.



Sám sebe sudcom

"Droba si sám určil, že nejde o pochybenie, za ktoré by mal stratiť funkciu. Šeliga aj Žitňanská si sami určili vzdanie sa funkcie, ale nie vzdanie sa poslaneckého mandátu.


Je krásne, byť si sám sudcom a určovať si tresty sám. Je krásne nebyť pokutovaný za to, že človek vyšiel pred svoj dom po ôsmej alebo, beda, na prechádzku!" Pokračuje.


Ondrej Štefik odkryl zaujímavé pozadie vzťahu Šeliga – Žitňanská. Teda ak je toto pravda...
Porušenie zákazu vychádzania poslancami Šeligom, Žitňanskou a bratislavským županom Drobom neuniklo pozornosti blogerovi Ondrejovi Štefikovi. V statuse na sociálnej sieti nenechal nitky suchej najmä na podpredsedovi parlamentu Jurajovi... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Samosudcovia


"Určovať si len sám vlastné limitácie a nezodpovedať sa za osobné rozhodnutia fakticky nikomu: To sa nazýva byť slobodným, a vytvorila sa tú kasta slobodných ľudí, ktorým darmo vysvetľujete, že nemáte čo do huby a ich opatrenia sú neznesiteľné, keďže si sami určujú svoje (obrovské) príjmy, z cudzích peňazí môžu živiť kamarátov (viď Kolíková) a sami si určujú dopady opatrení a zákonov na seba." Dodáva.


Ako upozorňuje syn známeho lekára: "Nepodrobujú sa fakticky vôbec ničomu- ani zákonom, nad ktorými sú z titulov funkcie, ani svojej povesti, ktorú im za zadkami opravujú usilovne média, ani zákonmi, ktoré stoja nad ľudskými, keďže sme sa v osvietenom materializme a sekularizme emancipovali od Boha.


Veľký prehľad (ne)spravodlivosti v ére Kolíkovej aj kovidovej
Ľuďom blízkym odvolávanej ministerke Kolíkovej sa v biznise so štátom až podozrivo darí. Jej brat Michal vraj zarobil na predražených dodávkach techniky takmer 1,5 milióna eur, pričom v rovnakej firme je údajne spoločníčkou Kolíkovej nevlastná... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný

Rovní a rovnejší


Zatiaľ, pre bežných ľudí, je ďaleko konkrétnejší dopad neslobody, ktorá na nás bola uvalená práve týmito slobodnými, ktorí žijú ďaleko slobodnejší život, ako my pred pandémiou, pretože sú nepostihnuteľní. A vládnu krízovými právomocami, ktoré si zrýchlene rozšírujú, vo výnimočnom stave, ktorý si predlžujú." Zdôrazňuje Janco.


"Ak sa mienime ďalej hrať na demokraciu, mali by sme minimálne zabezpečiť, aby sa vysoko postavení verejní sluhovia skutočne cítili ako SLUHOVIA. Nie ako páni.


Mali by byť na nich prísnejšie kritériá a veľmi konkrétne dopady. Nemala by uplynúť hodina ich života, keď by si oni- VOLENÍ AJ NEVOLENÍ ÚRADNÍCI- nepripomenuli, za čie peniaze tam sedia, a komu majú ponížene slúžiť."


Fico si podal Šimečku aj Šeligu: Reč bola o Sorosovskom prevrate aj Kolíkovej kšeftoch!
Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico je v poslednom čase mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach. V statuse nenechal ani nitku suchú na M. M. Šimečkovi z denníka N. Ani na podpredsedovi parlamentu Jurajovi Šeligovi. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | René Skalný

Služba verejnosti alebo cudzím záujmom?


Ako ďalej uvádza: "Jediné, čomu sa dnes skutočne podrobujú, sú TIE SPRÁVNE zahraničné a nadnárodné záujmy. A politická mafia, ktorej súčasťou sú. Toto musíme zmeniť.


Do služby sa musí ísť slúžiť. Nie panovať. Preto budem v strane pretláčať tvrdé obmedzenia a sprísnenie podmienok pre život úradníkov, platených z verejných prostriedkov. Čo sa musí rozšíriť aj na všetky organizácie, ktoré majú príjmy zo štátnych peňazí." Dodáva.


Ako ďalej?


"Tento stav je absurdný a nebudem tu len tak zízať, ako sa vytvára kasta otrokov a kasta huncútpánov. Politici to tolerujú, pretože každý vidí seba ako pana v zálohe. Ako dočasne neobjaveného diktátorika.


Úrady to tolerujú, pretože kvapky beztrestnosti padajú aj na nich, z okrajov úst politikov a mimovládky a média z toho stavu bielych koní ich spoločných sponzorov priamo profitujú." Uzatvára Tomáš Janco svoj komentár uverejnený na sociálnej sieti.