Politológ Ruman: "Šeliga obetoval iba symbolickú funkciu. Tá, ktorá mu zarába, mu ostala"
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Juraj Šeliga so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom minulý týždeň porušili zákaz vychádzania. Prvý dvaja sa následne vzdali svojich funkcií a ospravedlnili sa. No politológ pre Parlamentné listy tvrdí, že to bolo iba obligátne gesto, žiaden akt vyspelej politickej kultúry.


Celé Slovensko rozoberalo minulý týždeň "pracovnú žúrku" Šeligu, Žitňanskej a Drobu. Nie len, že si posedeli a popili vo vnútorných priestoroch podniku, ale aj poriadne pretiahli vládou povolenú večierku. Dvojica poslancov za stranu Za ľudí sa nakoniec vzdala niektorých svojich funkcií.

"Odstúpenie Juraja Šeligu z funkcie podpredsedu parlamentu je obligátnym gestom," hovorí politológ Ján Ruman z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Ďalšia Matovičova hra. Do Fondu vzájomnej pomoci neposiela nikto nič
Ďalšia Matoviča hra. Matovičov prísľub, že do Fondu vzájomnej pomoci bude posielať svoju výplatu bol IBA o veľkých sľuboch. Poslal iba jednu a neskôr sa vyjadril, že mu to už odpadlo od chuti a na charitu prispieva inak. Do Fondu vzájomnej pomoci... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Iveta Radičová sa v minulosti vzdala poslaneckého mandátu, pretože v parlamente hlasovala za svoju stranícku kolegyňu. Vyvodila tak zodpovednosť za svoje pochybenie. To bol akt vyspelej politickej kultúry," porovnáva Ruman.

"Juraj Šeliga mal dve funkcie – symbolickú a materiálnu. Tú symbolickú obetoval a tá materiálna mu ostala,” vysvetlil politológ.

„Prečo nedáme 900-tisíc eur radšej na podfinancované zdravotníctvo?“ pýta sa Miroslav Suja
Podpis zmluvy ministra zdravotníctva so súkromnou televíziou na nákup vysielacieho času pre propagáciu očkovania za takmer milión eur kritizuje vo svojom videu poslanec parlamentu z hnutia Republika Miroslav Suja. Podľa neho by tieto peniaze viac... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik