Odborník odporúča: Títo by si radšej mali počkať na Pfizer
09 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

I keď záujem o očkovanie poľavuje, mnohí tvrdia, že si chcú jednoducho počkať, kým si budú môcť s vakcín vybrať. Nedostatočná informovanosť a obrovský chaos pri očkovaní tiež prispeli svojou troškou do mlyna. Portál eReport.sk sa pozrel na to, komu teda odborníci odporúčajú očkovať sa aj vakcínou od AstraZeneca a naopak, kto by si mal radšej počkať na to, kým si bude môcť zvoliť vakcínu od Pfizer.


Niektorí ľudia váhajú s očkovaním vakcínou AstraZeneca. Dôvodom sú informácie o možných vedľajších účinkoch. Preto sa rozhodli čakať s očkovaním, kým bude možnosť zvoliť si inú vakcínu.

„Ja si myslím, že do konca mája sa dostanú na Pfizer všetci, čo budú chcieť. Alebo možno najneskôr začiatkom júna. Na druhej strane dostať Astru dnes a dostať Pfizer o mesiac, tak to je ako s tým vrabcom v hrsti a holubom na streche. Obzvlášť, ak je to muž. Tam tie riziká, ktoré to môže spôsobiť, sú pomerne nízke,“ povedal v diskusii Veda pomáha – COVID-19 analytik Martin Šuster.

Politológ Ruman: "Matovič neváha rokovať ani s tak nenávidenou opozíciou, ak mu to vyhovuje"
Koaličná kríza na Slovensku síce priniesla akúsi malú rošádu vo vedení tohto štátu, ale voliči takmer žiadnu zmenu nezaznamenali. Pre Igora Matoviča je totiž jedno, či sedí na stoličke premiéra alebo na tej ministerskej. Napätie vyvoláva tak či... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


„Keď sa nebojím ráno sadnúť do auta a ísť do práce a ani trošku nie som znepokojený, tak prečo by som sa mal báť očkovania, kde je riziko dvadsaťkrát nižšie,“ hovorí odborník.

Matematik Richard Kollár, ktorý sa dlhodobo venuje analýzam čísiel, ktoré sa spájajú s pandémiou, upozorňuje, že niektoré skupiny ľudí, by si predsa len mali počkať na vakcínu Pfizer. „Pohlavie hrá veľmi dôležitú rolu. V skutočnosti pre ženy medzi 20 a 30 rokov by asi bolo vhodné, keby počkali na Pfizer. Možno aj do 40 rokov. Ale pre mužov to neukázalo riziko. Tá koncentrovaná skupina boli ženy 20 až 40 rokov,“ prezradil Kollár.

„Prečo nedáme 900-tisíc eur radšej na podfinancované zdravotníctvo?“ pýta sa Miroslav Suja
Podpis zmluvy ministra zdravotníctva so súkromnou televíziou na nákup vysielacieho času pre propagáciu očkovania za takmer milión eur kritizuje vo svojom videu poslanec parlamentu z hnutia Republika Miroslav Suja. Podľa neho by tieto peniaze viac... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik