"Neviete, na ktorom cintoríne položili dnes vence vojakom Červenej armády Uhrík, Kotleba alebo Mazurek?" pýta sa Danko
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlarik

Aj Slovensko oslavuje počas tohto víkendu víťazstvo nad fašizmom a koniec II. svetovej vojny. Nie všetci politici ho ale vnímajú rovnako. Kým Andrej Danko je hrdý na to, že nás oslobodili sovietske vojská, ľudia okolo Mariána Kotlebu to vnímajú úplne ináč.


Pred časom líder ĽSNS Marián Kotleba o Slovenskom národnom povstaní hovoril ako o puči partizánov a banditov. Rovnaké zmýšľanie mala aj partička jeho prívržencov a spolustraníkov. Niektorí z nich, paradoxne, teraz vzývajú Rusko ako nášho najväčšieho brata. Líder národniarov sa však vo svojom statuse na sociálnej sieti pýta, kde sú dnes Kotleba, Uhrík či Mazurek aby si uctili tento slávny deň?

„Chcel by som sa verejne opýtať všetkých tých, ktorí mi stále hovoria o spájaní národných síl a strán. Neviete, na ktorom cintoríne položili dnes vence vojakom Červenej armády Uhrík, Kotleba alebo Mazurek? Majú plné ústa slovanstva a Ruska, pravda je však taká, že majú problém dostať vôbec víza do Ruskej federácie,“ píše na sociálnej sieti Andrej Danko.



Ktorý dátum je ten správny? OSN pred 17 rokmi vyzvala, aby sme si pripomínali 8. a 9. máj
Valné zhromaždenie OSN v rezolúcii 59/26 z 22. novembra 2004 vyzvala svoje štáty, aby si pripomínali 8. a 9. máj na počesť všetkých, čo zomreli v čase druhej svetovej vojny. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Peter Sulek