Mazurek: Kto chce, nech sa zaočkuje, ale drahé štátne reklamy sú plytvaním. Peniaze potrebujeme inde!
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Reklamná kampaň na očkovanie proti koronavírusu musí byť agresívnejšia, pretože ľudí, ktorí si chcú dať pichnúť niektorú z vakcín nie je toľko, koľko sa predpokladalo. Tvrdí to štát. Naliatie státisícov do reklamy ale kritizuje poslanec Milan Mazurek.


Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo, že do masívnejšej kampane naleje ďalšie státisíce. Milan Mazurek z hnutia Republika sa vo svojom statuse na sociálnej sieti však proti tomu postavil, pretože to je, podľa neho, naháňanie si kšeftov. Peniaze, ktoré na to chce rezort vyčleniť by sa vraj dali použiť aj na iné, lepšie veci.
Vzniká nám tu hotová morbídna korona mafia: vláda - kšefty – médiá

„Dajú z tých státisícov nejaké odškodné aj pozostalým po pani, ktorú zabili krvné zrazeniny po podaní Astra Zenecy? Či takýchto ľudí bude vláda dávať do kolonky „plánované straty“ a biznis pôjde ďalej?! Kedy celé toto korona šialenstvo skončí?“ pýta sa v úvode Mazurek a dodáva, že kým bude vláda nalievať milióny eur do masmédií, tak to neskončí nikdy. „Zajtra začnú strašiť ľudí odznova, len aby im kšefty s reklamnými kampaňami vydržali čo najdlhšie. A popri tom v rámci pridanej hodnoty ku kampani o vakcínach tak trošku pozabudnú aj na objektivitu a kritiku vládnych prešľapov. Veď snáď nebudú hrýzť ruku, ktorá ich tak dobre kŕmi,“ konštatuje znechutene poslanec parlamentu, podľa ktorého nám tu vzniká morbídna korona mafia.



„Vláda - kšefty - médiá. Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Száz vlastní 20 odberných miest na testovanie. Myslíte si, že takýto človek niekedy povie, že s nezmyselným testovaním treba už prestať?! Majú z toho kšeft života!“ pridáva Mazurek svoj pohľad aj na neustále testovanie. „Ľudia by mali byť k očkovaniu prirodzene presvedčení kvalitou a účinkom vakcín. To sa však evidentne nedeje. A tak ich musia presviedčať miliónovými reklamami. Principiálne zle,“ myslí si Mazurek, podľa ktorého kto chce, nech sa zaočkuje. „Kiež by mu to pomohlo. Ale drahé štátne reklamy sú plytvaním. Máme na Slovensku málo oblastí, ktorým by sa tieto peniaze zišli viac ako masmédiám? Máme málo chudobných? Zastavme už toto šialenstvo!“ vyzýva v samom závere svojho statusu Milan Mazurek.

Mazurek: "Slovensko Vás, pán Matovič, nenávidí preto, že ste ho dostali na úplné dno!" (VIDEO)
V rozprave o programovom vyhlásení vlády a o dôvere vláde vystúpil aj poslanec parlamentu za hnutie Republika Milan Mazurek. Jeho kritické slová sa najmä Igorovi Matovičovi nepočúvali ľahko. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik