Kauza nočnej „pracovnej“ žúrky Šeligu, Žitňanskej a Drobu zasiahne aj podnik novinára Hríba, ktorý mlčí ako hrob
09 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Večerná „pracovná“ žúrka dvojice poslancov parlamentu Juraja Šeligu a Jany Žitňanskej spolu s bratislavským županom Jurajom Drobom v podniku novinára Štefana Hríba je už všeobecne známa. Teraz sa k nej, veľmi stručne, vyjadril aj samotný Hríb.


Slovenskú politickú scénu pred pár dňami opäť „rozhýbala“ nejaká kauza, ktorá sa po dlhom čase netýkala Igora Matoviča respektíve Richarda Sulíka či vakcíny Sputnik. Jej protagonistami teraz boli dvaja politici zo strany Za ľudí, jeden zo SaS a – novinár Štefan Hríb. A práve ten sa rozhodol, ako píše portál omediach.com, vpustiť napriek zákazu trojicu politikov do jeho podniku.
Vo veci začne správne konanie voči prevádzkovateľovi

Podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, jeho kolegyňu, a vraj frajerku, Janu Žitňanskú spolu s bratislavským županom Jurajom Drobom nachytal fotograf týždenníka Plus 7 dní po 21.00 hod pred podnikom Klub pod lampou, ale aj ako boli v ňom. Podnik má patriť novinárovi Štefanovi Hríbovi. Obaja poslanci sa po prevalení škandálu vzdali svojich funkcií v parlamente, Droba ale svoj post opustiť nemieni. Štefan Hríb pre portál Omediach.com potvrdil, že vedel o návšteve politikov v jeho podniku po 21:00, pretože sám im dám na to súhlas.

Prípad ale neskončí len obyčajným no-no-no, pretože sa ním bude zaoberať aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave, ktorý bude riešiť dodržiavanie nariadení v kaviarni. „Vo veci začne správne konanie voči prevádzkovateľovi, ktorého predmetom bude zisťovanie, či bol skutočne naplnený skutkový stav deliktu, a v prípade, že sa tak stalo, bude následne uložená príslušná sankcia,“ prezradila hovorkyňa úradu. Z epidemiologických nariadení pre podniky totiž vyplýva, že môžu byť otvorené len do 21:00 hod a povolená prevádzka pre hostí je len na terasách. Klubu pod lampou preto teraz hrozí pokuta.

Šeliga, Žitňanská, Droba v noci v klube aj napriek zákazu vychádzania. Navyše v podniku konšpirátora Hríba
Za ľudí si zjavne pomýlilo názov. Čo tak Nad ľudí? Sedieť v čase zákazu vychádzania v bare, ktorý mal byť zavretý. To si môžu dovoliť naozaj iba nadľudia. Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Dôvod na mastnú pokutu pre podnik Korda nevidí

Štefan Hríb sa veľmi o tom, prečo porušil zákaz, podľa ktorého majú byť prevádzky po 21:00 hodine zatvorené, veľmi vyjadrovať nechcel. Povedal iba toľko, že jeho „prevádzka bola pre verejnosť zatvorená“. Zvláštne však je, že dlhoročný redaktor Eugen Korda dôvod na pokutu pre kaviareň nevidí. „Ešte mám pred očami nedávno otvorené terasy. Desiatky, stovky, možno tisíce nadržaných ľudí si užívali zjemnenie zákazov. Nevidel som ani jedného, ktorý by mal na tvári rúško tak, ako to prikazovala vyhláška. Nevidel som ani jedného majiteľa reštaurácie, ktorý by vyžadoval od hostí doklad o testovaní. Ak si teda nejaký horlivý úradník zmyslí, že by bolo dobre nasoliť majiteľovi klubu Pod Lampou, v ktorom novinári Šeligu, Žitňanskú a Drobu nachytali, poriadne mastnú pokutu, tak by sa mal pozrieť do zrkadla a zaspomínať, čo robil, keď sa tu predpisy porušovali ostošesť, doslova na každom rohu,“ napísal Korda na obranu svojho kolegu žurnalistu.

Jediné, čo Šeliga vie, je ožierať sa ako posledná socka zo staničného výčapu, smeje sa Blaha
Prešľap poslanca Juraja Šeligu, ale v podstate i Lucie Žitňanskej a bratislavského župana Juraja Drobu si vychutnal podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Asi najväčšiemu kritikovi súčasnej koalície spomínaná trojica nahrala doslova na... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik